Şef Stefano Molardi’nin eşliğinde sahne alacak olan I Virtuosi delle Muse konserinde Vivaldi ve Handel’in de aralarında bulunduğu Barok müziğin önemli bestecilerinin eserleri seslendirecek. 

Org ve klavsen sanatçısı Stefano Molardi ile keman sanatçısı Jonathan Guyonnet tarafından 2004 yılında kurulan I Virtuosi delle Muse, 17. ve 18. Yüzyıl İtalyan ve Alman müziğini, o döneme ait enstrümanlarla yorumluyor. Barok döneminin en seçkin eserlerini müzikseverlere sunuyor. I Virtuosi delle Muse, Barok döneme damgasını vurmuş besteciler Vivaldi ve Bach’ın eserlerinin yanı sıra Gasparini’den Piccini’nin eserlerine kadar geniş bir repertuvara sahip. Topluluk, bugüne kadar Champs- Elysees Tiyatrosu, Opera Royal Versailles, Schwetzinger Festspile ve Theater an der Wien gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında, festivallerinde konserler gerçekleştirdi. I Virtuosi delle Muse’in son albümü “Divox Antiqua” Vivaldi, Handel, Albinoni, Porpora, Caldara, Gasparini ve Marcello’nun eserlerinden oluşuyor.

Konserin solisti Francesca Lombardi ise Milano’da Giuseppe Verdi Konservatuvarı ve Ferrara’daki Frescobaldi Konservatuvarı’ndaki eğitimi sonrasında Luciano Pavarotti, Alessandra Molibari ve Sonia Prina gibi opera sanatının değerli isimleriyle çalışma şansına sahip oldu. Francesca Lombardi, Londra’da gerçekleşen Handel Şan Yarışması’nda final ödülüne ve Napoli’de düzenlenen F. Provenzale Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü. Sanatçı, Barok dönemin en seçkin operalarından oluşan geniş bir repertuvara sahip. Francesca Lombardi bugüne kadar, Maggio Musicale Fiorentino, Amuz of Antwerpen, Ravenna, Hannover, Montpellier, Krakow, Friburg, Wroclaw, Danzig, Macerata, Haydnfest Eisenstad, Schleswig-Holstein gibi dünyanın en prestijli festivallerinde performanslar gerçekleştirdi.

Konserin biletlerine Biletix üzerinden ve CRR Konser Salonu gişesinden ulaşılabilir.

Editör: TE Bilisim