Dünyaca ünlü Türk soprano Başak Zengin ile oyuncu-yazar Almula Merter Churm, ses getirecek bir işbirliğine imza attı. Zengin’in “From Britannia to Anatolia” adlı konser turnesinin albümü, Churm’ün şirketi AMC Productions’tan çıkacak!


Kendi dallarında başarılı işlere imza atan konservatuvarlı iki sanatçının yolu Londra’da kesişti. Dünyaca ünlü Türk soprano Başak Zengin ile oyuncu-yazar Almula Merter Churm, müzik dünyasında ses getirecek bir işbirliğine imza attı. Başak Zengin’in İngiltere’de çıktığı “From Britannia to Anatolia” adlı konser turnesi, Churm’ün şirketi AMC Productions tarafından albüm olarak piyasaya sunulacak.


ARŞİVLİK ÇALIŞMA


Almula Merter Churm’ün prodüktörlüğünde hazırlıklarına başlanan bu eşsiz albüm, İngiliz ve Türk çağdaş bestecilerinin eserlerini bir araya getirecek. “From Britannia to Anatolia” albümünde Başak Zengin’in turnede seslendirdiği eserlerin yanı sıra stüdyoda kaydedilen şarkılar da yer alacak. Arşivlik albümün kayıtlarında başarılı sopranoya eşlik eden isimler ise Türkiye ve İngiltere’nin usta sanatçıları;

Howard Beach, Joseph Havlat, Teymuralp Merter Fosforoğlu, Emre Gökalp ve Meltem Keskin Bayur.


EYLÜLDE ÇIKACAK


Türkiye ve İngiltere arasındaki ortak tınıları, duyguları ve dostlukları pekiştirmesi açısından büyük önem taşıyan “From Britannia to Anatolia” albümünün eylül ayında yayınlanması planlanıyor. 2020 ve 2021 için geniş bir turne programı hazırlayan Başak Zengin ile prodüktörü Almula Merter Churm, Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan olağanüstü sürecin bir an önce son bulup hayatın normale dönmesi ve konser çalışmalarına start verebilmek için gün sayıyor.

Editör: TE Bilisim