İş Sanat baharı 6 Mart’ta dünyaca ünlü bas bariton Shenyang ve Borusan Quartet’in unutulmayacak konseri ile karşılıyor. Türk edebiyatının en dikkat çeken eserlerinden biri olan Halikarnas Balıkçısı’nın hayatından esinlenen Mavi, bu kez piyanist ve besteci Sabri Tuluğ Tırpan’ın yönetiminde sahneye taşınıyor. 15 Mart’ta İş Sanat sahnesinde, Feryal Öney’in vokalleri ve Yetkin Dikinciler'in anlatımı ile eser, klasik, modern ve rock tınılarıyla yeniden hayat bulacak. İş Sanat’ın minik sanatseverler için geçtiğimiz sezon programına aldığı çocuk oyunlarından Kırmızı Başlıklı Kız Uzayda, 17 Mart’ta İş Sanat sahnesinde olacak. Gonca Vuslateri’nin yazdığı oyunun anlatıcısı ise Mert Fırat. Mart ayının parlayan yıldızları, Beril Eren (piyano) ve Fikret Diril (viyola), 25 Mart akşamı Millî Reasürans Konser Salonu’nda izleyici karşısına çıkacak. İş Sanat Kibele Galerisi’nde ise ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in “60.yıl… Ve Onlar” sergisi 5 Mart tarihinden itibaren sanatseverleri ağırlayacak.

Yetkin Dikinciler

Dünyaca Ünlü Bas Bariton Shenyang ve Borusan Quartet İş Sanat Sahnesi’nde

İş Sanat Konser Salonu, opera sahnesinin özel sesi Shenyang ve Borusan Quartet’i çok özel bir konser için bir araya getiriyor. Şangay Operası’nın daimi konuk sanatçısı ünlü bas bariton ve Borusan Quartet orijinali piyano ve vokal için yazılmış olan, Franz Schubert’in bestelediği Die Winterreise eserinin Türkiye prömiyerini, 6 Mart Çarşamba akşamı 20.30’da İş Sanat’ta seslendirecek.

Henüz 23 yaşında BBC Cardiff Yarışması'nda 'Dünyanın En İyi Şarkıcısı' seçilen Çin doğumlu bas-bariton, 2008'de kazandığı Borletti - Buitoni Trust Ödülü ve 2010 yılında kazanarak başarısını iyiden iyiye pekiştirdi. Şangay Konservatuvarı’ndaki çalışmalarının ardından, Julliard’tan mezun olan müzisyen, sırasıyla Salzburg Young Artist Project ve Metropolitan Opera Lindemann Young’a katıldı. Operanın yanı sıra önemli bir lied yorumcusu olan Shenyang, 2015 yılında Schubert’in Die Winterreise’ini Stradivari Quartet ile birlikte Şangay’daki Symphony Hall’de olağanüstü bir performansla ortaya koyarak beğeni topladı.

Köklerinden aldığı müzikal mirası eşsiz bir zenginlikle Batı müziğine aktaran sanatçı, Bach ve Mozart'tan Rachmaninov ve Mahler'e kadar değişen bir çeşitlikte geniş repertuvarıyla biliniyor. Dünya çapında birçok seçkin salonda, saygın toplulukla aynı sahneyi paylaşan sanatçıya, 6 Mart Çarşamba akşamı Esen Kıvrak, Özgür Baskın, Efdal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşan Türkiye'nin ödüllü yaylı dörtlüsü Borusan Quartet eşlik edecek.

Bir Yol, Bir Kayboluş ve Bir Yeniden Yaradılış Hikâyesi: Mavi

Gençlik yıllarından beri kendisine eşlik eden Halikarnas Balıkçısı'nın kitabı Mavi Sürgün’den ilham alan piyanist ve besteci Sabri Tuluğ Tırpan Mavi isimli eserinin dünya prömiyerini İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleştirecek.

İstanbul’un işgalinden başlayarak cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan süre zarfında kendi varoluşunu sorgulayan bir Osmanlı asilzadesinin dünyasına odaklanan eser, Arşipel’e ulaşıp ‘Balıkçı’ya dönüşen Cevat Şakir’in hayatını sahneye taşıyor.

Beş bölümden oluşan eser, Yetkin Dikinciler'in anlatımı ve Tuluğ Tırpan'ın klasik, modern ve rock tınılarını harmanladığı müziği ile hayat bulacak. Yaylı sazlar, vurmalı çalgılar ve ses tasarımları ile renklenen eklektik eserde, piyanoda Tuluğ Tırpan, basta Eylem Pelit ve davulda Volkan Öktem yer alıyor.

Beyti Engin rejisörlüğünde, Kardeş Türküler’in solistlerinden Feryal Öney’in etnik-atmosferik vokalleri, Su Güneş Mıhladız’ın koreografisini de üstlendiği dans ve ebru sanatçısı Garip Ay’ın interaktif sunumu ile gerçekleşecek Mavi’yi 15 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da İş Sanat Konser Salonu’nda seyredebilirsiniz.

Gonca Vuslateri

Mert Fırat Çocukları Masal Dünyasına Çağırıyor

İş Sanat’ın Evvel Zaman Dışından Masallar serisinden "Kırmızı Başlıklı Kız Uzayda" oyunu, 17 Mart Pazar günü saat 15.00’da perde diyecek. Gonca Vuslateri’nin kaleme aldığı, maceralarla dolu masalın anlatıcılığını oyuncu Mert Fırat üstleniyor.

Her gün başka bir masalı ziyaret eden kahramanımız, 9999 yılında Kırmızı Başlıklı Kız’ın masal dünyasına konuk olur. Kurabiye yemeden duramayan Pata Pata Teyze, daha fazla yemesin diye kurabiyeleri her gün başka bir gezegene götüren Kırmızı Başlıklı Kız, bir gün aniden ortadan kaybolur! Kahramanımız da onu bulabilmek için ipuçlarını takip eder ve kendini yıldızlar, dinozorlar, kurabiye gezegenleri ve ilginç kahramanlarla dolu birçok maceranın içinde bulur.

Müziklerini Çiğdem Erken’in yaptığı, Serdar Biliş’in yönettiği bu eğlenceli masal dinletisini sakın kaçırmayın.

Genç yıldızlar Millî Reasürans’ta Parlayacak

İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin Mart Ayı konukları, genç piyanist Beril Eren ve violist Fikret Diril oluyor.

1993 yılında doğan ve 2006 yılında piyanoya başlayan Beril Eren, ilk olarak İstanbul Özel Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde Ofelya Aleskerova ile çalıştı. Sonrasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Melin Molla piyano çalışmalarına devam eden Eren, aynı yıl “Türk Bestecileri Konseri’nde yer aldı. 2012 yılında ‘’Opus Erasmus 2’’ projesi ile Fransa’ya gitmeye hak kazandı ve burada çağdaş müzik dalında orkestra ile iki konser verdi. 2012’de Hilary Demske’ın derslerine katılan genç sanatçı Halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans eğitimi gören Beril Eren, piyano çalışmalarını Prof. Esin Onay Kanberoğlu ve özel olarak Öğr. Üyesi İris Şentürker ile sürdürmektedir.

1999'da doğumlu Fikret Diril, müziğe ailesi vasıtasıyla başlayıp 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvar'ına yarı zamanlı olarak girmeye hak kazanmıştır. Prof. Dr. Aslı Çivicioğlu ile keman eğitimine başlayan genç sanatçı, hocaları ve kendi kararı ile viyolaya geçmiştir. Viyola ile ilk senesinde Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası’nı (TUGFO) kazanmıştır. Prof. Cihat Aşkın'ın kurduğu Aşkın Ensemble Orkestrası’nda yer almaktadır. Bu süre zarfında Raphael Aubry ile çalışmıştır. Şu an MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda eğitimine Göknil Özkök ile devam etmektedir.

Genç müzisyenlerin dinleyicilere enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser, 25 Mart Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda.

Gürol Sözen’den 60 Yıllık Bir Seçki

İş Sanat Kibele Galerisi, “60.yıl… ve Onlar” başlıklı retrospektif sergiyle sanatseverleri 5 Mart – 20 Nisan 2019 tarihleri arasında ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in eserlerini görmeye davet ediyor.

İki bölümden oluşan serginin ilk bölümünde “60 yılın seçkileri” temasıyla sanatçının erken dönem çalışmalarından bu yana ürettiği desenler, suluboyalar, yağlıboyalar, ikonlar, heykeller, tasarımlar, yazdığı kitaplardan seçmeler ve özel koleksiyonlardan derlenmiş yapıtları yer alıyor.

Sanatçının 1974 yılında, “ 1919-23/ DESTAN” başlığı altında sergilenen ve kataloğu İş Bankası tarafından bastırılan“Kurtuluş Savaşı”resimlerinin yeni yorumları da “Kurtuluş Savaşı / Kuvayi Milliyecileri” başlığıyla serginin ikinci bölümünde izleyiciyle buluşuyor.

Milli Mücadele’nin başlangıcının 100. yılı münasebetiyle Gürol Sözen’in uzun süredir üzerinde çalıştığı bu eserlerinde 1919-23 yılları arasında süren Anadolu insanının onurlu destanını; türlü yoksulluğa rağmen başkaldırısını ve özgürlük arayışını resmederken, doğa, kadınlar, çocuklar, atlar, atlılar, kağnılar ve “Kuvayi Milliyeciler” temalarını resminin şiiriyle yorumluyor.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan Sözen ilk kişisel resim sergisini 1960’ta İstanbul’da açtı. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra öyküleri, gezi notları, köşe yazılarıyla da kendinden sıkça söz ettirdi. Sanat hayatından seçkiler ve özel çalışmalarıyla Gürol Sözen’in “60.yıl… Ve Onlar” sergisi 5 Mart – 20 Nisan 2019 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

İş Sanat’ta Mart Ayı

6 Mart Çarşamba, 20.30

Shenyang bas bariton
Borusan Quartet

Esen Kıvrak keman

Özgür Baskın keman

Efdal Altun viyola

Çağ Erçağ viyolonsel

15 Mart Cuma, 20.30

Mavi

Sabri Tuluğ Tırpan beste, piyano
Feryal Öney vokal

Yetkin Dikinciler anlatan

17 Mart Pazar, 15.00

Evvel Zaman Dışından Masallar

Kırmızı Başlıklı Kız Uzayda
Yazan: Gonca Vuslateri

Yönetmen: Serdar Biliş
Anlatan: Mert Fırat

25 Mart Pazartesi, 20.30

Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar

Beril Eren piyano

Fikret Diril viyola

5 Mart – 20 Nisan

Gürol Sözen “60. Yıl… Ve Onlar” Sergisi

Editör: TE Bilisim