KERVAN: KADİM BİR MEDENİYETİN YOL HİKAYESİ

Yapımcılığını Ömer Faruk Çetin ve Tamer Yiğit’in üstlendiği, yönetmenliğini Fatih Sezgin’in yaptığı, başrolleri Yılmaz Şerif, Ergun Kuyucu, Sanem İşler Şen ve Esra İşgüzar’ın paylaştığı “Kervan” adlı belgeselin çekimleri devam ediyor.

Güzergah olarak dünyanın en meşhur ticaret yolu olarak bilinen tarihi İpek Yolu’nun Anadolu topraklarındaki alternatifli yollarının da araştırıldığı “Kervan”da unutulmuş medeniyetler yeniden hatırlanacak.

13. Asır Anadolu Selçuklu döneminin canlandırılacağı, otantik ögelerin kullanılacağı Kervan, yürüyüşünü Iğdır Harmandöven Şerafettin Ejder Han’dan başlatarak Erzurum, Erzincan, Tokat, Sivas, Kayseri, Kapadokya, Aksaray, Konya, Isparta, Burdur ve Antalya illerimizdeki ayakta kalan tarihi kervansarayları ziyaret ederek izleyiciye tanıtacak. Söz konusu güzergah yaklaşık 1900 km uzunluktadır. Bu yoldaki Mama Hatun, Ezine Pazar, Mahperi Hatun, Obruk Han, Zazadin Han, Kızılören Han, Kuruçeşme Han, Gelendost, Ertokuş, Zincir, Susuz, Kırk göz, Evdir Han gibi temel Anadolu Selçuklu Hanları bu dönem ticareti ve sosyal hayatı için kaynaklarda zikredilen önemli yapılar tüm ihtişamıyla yeniden gözler önüne serilecek.

Kervan, Bir Medeniyetin Yol Hikayesi ile sadece hanlar değil, bu güzergahtaki önemli ilim, sanat, ulaşım ve ibadet yapılarına da atıflar yapılmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği “Kervan” ile İpek Yolu’nun tarihi boyunca icra ettiği ticaret, iletişim, kültürel taşınım ve etkileşim gibi tüm işlevleri günümüz insanının idrakine sunularak tarihimize ve kültürel mirasımıza dikkat çekilmektedir.

THY’nin ana sponsorluğunu üstlendiği, “Kervan” belgeselinin Genel Koordinatörü İbrahim Dıvarcı, Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Metin Yazarları Tacettin Şimşek, Mehmet Balaban, Sadık Yalsızuçanlar, Görüntü Yönetmeni Serkan Özkan’dır.
Editör: TE Bilisim