Görme engelli bir adam (Kerem Kobanbay), onun annesi (Bedia Ener), karşı dairesine taşınan çekici bir kadın (Buket Dereoğlu) ve bir film yapımcısı (Hakan Çeliker) arasında geçen, hüzün dolu, zaman zaman da güldüren, izleyenlerin bolca keyif alacağı oyun izleyiciyi bir hayli şaşırtacak.

Daha önce Suna Selen, Güler Ökten ve Füsun Erbulak’ın da canlandırdığı anne karakterini bu kez de Bedia Ener’den izliyoruz. 
Bedia Ener’in canlandırdığı Bayan Baker karakteri, kendi ayaklarının üzerinde durmak için ayrı eve çıkan oğlu Don’un eve dönmesi için elinden geleni ardına koymayan, oğluna oldukça düşkün bir kadın. Bedia Ener, ‘Kelebekler Özgürdür’ için ,“hüzün dolu, zaman zaman da güldüren, izleyenlerin bolca keyif alacağı bir hikaye” şeklinde konuştu.
 
Buket Dereoğlu’nun canlandırdığı Jill Tenner ise, yalnız bir çocukluk geçirmesine rağmen, kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir karakter. Kör olan yan komşusu Don ile aşk yaşayan Jill’i Buket Dereoğlu oynarken rolünü, “Özgürlüğüne düşkün, anı yaşayan, güçlü bir karakter.” olarak anlatıyor.
 
Devlet Tiyatrolarından Murat Sarı’nın yönetmenliğini yaptığı “Kelebekler Özgürdür” 25 Ekim cumartesi saat 20:30’da ve Pazar günleri saat 17:00 ‘de  Ak’la Kara Tiyatrosunda seyircisiyle buluşuyor. 
Editör: TE Bilisim