Genç ve başarılı Ressam Merih Yıldız ilk kişisel sergisini galeri Espas’ta açtı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olan Merih Yıldız eğitimi boyunca başarılı bir öğrenci grafiği çizdi Mehmet Mahir, Prof. Cihat Aral ve Prof. Şükrü Aysan gibi önemli isimlerden ders aldı.

Farklı tarzı ile dikkat çeken başarılı ressam katıldığı birçok yarışmadan ödüller alırken karma sergilerde yer alarak sanatseverlerle eserlerini buluşturdu ilk kişisel sergisi “Kentin Tanığı “ ile şehrin üzerine giydiği ruhu anlatan ressam kullandığı farklı tekniğiyle de dikkatleri çekiyor bir çok önemli ismin yer aldığı sergi açılışında Türkiye’nin ilk seramik Profesörü Jale Yılmabaşar ‘da yer aldı Yılmabaşar genç ressam Merih Yıldız’ın tekniğini ve eserlerini beğendiğini belirtti “Kentin Tanığı” 7 mayıs – 19 mayıs tarihleri arasında galeri Espas ‘ta gerçekleştirilen sergi sanat severlerden büyük ilgi gördü.
Merih Yıldız'ın büyük ilgi gören tablosu kentin tarihi dokusu içinde bir nevi 'yeni aşkınızla eski aşkınızı görseniz ne yapardınız' dedirtiyor...

Ressam Merih Yıldız, Jale Yılmabaşar ve Burhan Akdağ birlikte.

Editör: TE Bilisim