SEZEN AKSU'YLA BAŞLAYAN DÖNEKLİK FURYASI HALİL ERGÜN'LE DEVAM ETTİ

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kırca, "Sezen Aksu'yla başlayan döneklik furyası Halil Ergün'le devam etti, sonra Ali Poyrazoğlu girdi devreye ‘Hükümetin yaptıklarını çok beğeniyorum' dedi. Ben bunlara artık söz söylemiyorum. Gıyaplarında yüzlerine tükürüyorum. Artık bu insanların dönüşü diye bir şey olamaz. Dönmesi halinde bizim bağrımıza basmamız mümkün değildir. Benim için bunlar birer vatan hainidir, bunu açıkça söylüyorum'' diye konuştu.

BANA DOKUNMALARINDAN KORKMUYORUM

Kırca, politikacıların dokunulmazlığı olduğunu, o yüzden korkusu olmadan konuşup, sonra mecliste oturmaya devam ettiğini de vurgulayarak, "Ama bana isteyen herkes dokunabilir. Kim isterse dokunsun umurumda değil, korkmuyorum'' dedi.

Bir öğrencinin "Fenerbahçeli olduğunuzu biliyoruz. Aykut Kocaman'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise Kırca şöyle yanıtladı:

BAŞKANI HEDEF ALININCA FENERBAHÇELİ OLDUM

"Fanatik bir taraftar değilim. Çocukluğumda Galatasaray taraftarıydım. Sonra bir arkadaşım seni Fenerbahçeli yapalım dedi peki dedim. O zaman Fenerbahçe başkanının hapiste olması, özgürlüğünün kısıtlanması nedeniyle destek olmak istedim. Türkiye Cumhuriyeti tehdit altındayken, Atatürk'ün aşağılandığı, aydın, gazeteci ve yazarların sırf cumhuriyetçi oldukları için hapiste oldukları dönemde, ben şahsen bir aydın olarak bunlarla ilgileniyorum.''

ODTÜ'DEKİ İSYAN ÇOK GÜZEL OLDU

Öğrencilerin ODTÜ'deki eylemle ilgili sorusunu da yanıtlayan Kırca, "ODTÜ'deki isyan çok güzel oldu. Başbakan'a bayılmıyorum, kendisinden hazzetmiyorum. Bugün Türkiye'nin başına gelen olayların sorumlularından biri olarak görüyorum. Günü geldiğinde hesap vereceğine inanıyorum. ODTÜ'deki çaba diğer üniversitelere de örnek olsun'' diye konuştu.

Türkiye'de gazete ve televizyonların olduğu gibi hukukun da ele geçirildiğini söyleyen Kırca, konuşmasını şöyle noktaladı: "Hitler, Moskova kapılarında telef oldu. Napolyon nasıl geberdiyse sonuç bellidir. Merak etmeyin. Cumhuriyetimize bir şey olmaz. Yeter ki korkmayalım, yeter ki dürüst olalım. Benim için ne şöhret, ne para önemli. Zaten Erdoğan para kaynaklarımı kesmiştir. TV'ye çıkmam yasaklanmıştır. Ancak hapse de girsem, ölsem de önemli değil. Doğruları korkmadan söylemeye devam edeceğim.''

Kırca panelin sonunda, gençleri TGB çatısı altında örgütlenmeye çağırdı.

Kaynak: ulusalkanal.com.tr
Editör: TE Bilisim