Levent Üzümcü, politik görüşü, 2013 Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildi.

Sanatçı Levent Üzümcü, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildi.
Levent Üzümcü, tiyatrodan ihracı ve memurluk haklarının feshi istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.
İhraç için, Üzümcü’nün politik görüşü, 2013 yılında Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilmişti.
Kararı Twitter’daki hesabından paylaşan Üzümcü, alınan bu kararın siyasi olduğunu belirterek “Şehir Tiyatroları dünün ya da bugünün hükümetlerine değil, biz oyunculara ve Türkiyeliler olarak ortak hikâyemizin tarihine aittir” dedi.
Üzümcü, kurumun “sanatçının dünyasını ve sanatın işleyişini anlamaktan uzak zihniyetlerin oyuncağı olmasından” endişe duyduğunu ifade etti.
Hukuksal mücadelesini avukatları aracılığıyla sürdüreceğini belirten Üzümcü, açıklamasının devamında seyircilere ve halka çağrı yaparak, “birer birer eksiltmelere karşı birlikte durmalıyız” dedi.

* Levent Üzümcü’nün açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim