Yapmış olduğu üç filmi ile gişelerde  rekor kıran ünlü yönetmen Mahsun Kırmızıgül ilk imza günü için 21 Nisan C.tesi günü  saat 15:00’da D&R Marmara Forum’da, 22 Nisan Pazar günü aynı saatte D&R Tepe Nautilus’da  izleyicileri ile buluşacak ve kitaplarını  imzalayacak.
 
MAHSUN SİNEMASINI KİTAPLARINDA ANLATIYOR...
 
Mahsun Kırmızıgül, kitapların içeriğinde bu güne kadar hiç kimselerle paylaşmadığı bir çok soruyu cevaplıyor.  Üç ayrı kitapta  senaryolarının yanısıra yapmış olduğu filmlerin yazım, çizim, hazırlık, yapım ve çekim aşamalarını  ince detaylarına kadar kitaplarında yer veriyor.
 
Yapmış olduğu filmlerin amaçlarını, toplumsal ve politik etkilerini, filmin vizyon sonrasındaki sonuçlarınına değinen Kırmızıgül filmlerindeki anılarını okuyucu ile paylaşıyor. Kitapta kendi sinemasını, ilgi duyduğu sinema anlayışını, sinema dilini  kaleme alan yönetmen sinema ile nasıl buluştuğunu ve sinemaya olan büyük tutkusunu ilk kez paylaşıyor.
 
Üç filmi ile toplamda 9 milyona yaklaşan gişesi ile Mahsun Kırmızıgül’ün ilk filmi Beyaz Melek 2007’nin en çok izlenen filmi, ikinci filmi Güneşi Gördüm 2009’un en çok izlenen ikinci filmi, son filmi New York’ta Beş Minare ise 2010 yılının en çok izlenen filmi olmuştu.Ünlü yönetmen Amerika, Norveç, Danimarka, Bulgaristan, İsveç ve Türkiye’de yaptığı  çekimlerin zorluklarını, kolaylıklarını  anlatıyor..
 
Türkiye’deki yapılan ödüllendirilme yöntemindeki kayırmacı , ön yargılı ve çarpık yaklaşımı nedeniyle Antalya, Adana, İstanbul, Bursa, Ankara, Yeşilçam ve Siyad dahil Türkiye’de yapılan hiç bir festival ve yarışmalara filmlerini  yolamayan suskun yönetmen ilk kez sinemanın devletle olan çarpık  ilişkisini ve  Kültür Bakanlığı’nın sinema alanında nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatıyor.
Editör: TE Bilisim