Tansu Çiller'in basın danışmanı Mehmet Bican'ın, medyada büyük yankı uyandıran ve Temmuz 2012'de yayınlanan "28 ŞUBAT'TA DEVRİLMEK" isimli kitabının hemen arkasından 2. kitabını "TERÖRLE SINANMAK" ismiyle yayınladı.



Mehmet Bican'ın Truva Yayınları'ndan çıkan bu kitabının da çok konuşulacağı ortada...



480 sayfa kitapta 12 Eylül darbesiyle başlayan ve günümüze kadar siyasetin arka planı ayrıntılarıyla verilmekte...



Kitapta terörün perde arkası, yaşanan gerilimler, tartışmalar, görüşmeler ve gizli kalmış neredeyse devlet sırrı noktasındaki pek çok konu ayrıntılarıyla ortaya konulmakta...



Ocak başı itibariyle kitapçı raflarındaki yerini alacak olan "TERÖRLE SINANMAK" kitabında toplumu çok yakından ilgilendiren terör ve terör harici siyasiler arasındaki gerilimler, hakaretler ve gürültü koparacak pek çok sözler geniş yer bulmakta...



Mehmet Bican, kitabının 300. sayfasında şu bölüme yer vermiş ki, bu önümüzdeki günlerde çok tartışılacak ve polemik konusu olacak bir konu gibi...



Bican'ın kitabındaki bu bölüm şu şekilde verilmiş...


....................


Çiller bu hiç değişmeyen programını uygularken, Genelkurmay Karargâhı’nda, Başbakanlık’ta, Konut’ta günün hemen hemen her saatinde terörle nasıl mücadele edilmesi konusuna çalışırken; ana muhalefetin lideri Yılmaz’ın mesaisi biraz farklı…


Yılmaz, “Bir gün Erbakan’la Çiller’i konuşuyorduk...” diyor. Sonra da şöyle devam ediyor:


“Erbakan bana, ‘Vallahi Mesut kardeşim, işimiz çok zor… Yani, biz de sünnet çocuğuyuz nihayet...’ dedi, iç geçirdi. O böyle dedikten sonra...”


ANAP lideri bunları, Kadir İnanır’a anlatıyor...



Yılmaz, sinema sanatçısı İnanır’ın, “Çiller’den hiç etkilenmiyor musunuz?” şeklindeki sorusuna cevap verirken anlatıyor bunları.


Kadir İnanır, sinema oyunculuğunda kazandığı başarıyı televizyon programcılığında da sürdürmek istiyor. Kanal D’de her çarşamba gecesi yayınlanacak Böyle Gitmez adlı bir program için anlaşma imzalıyor. İnanır, programın hem yapımcısı, hem sunucusu.


Ünlü aktör Çiller’in peşinde. İlk programında onunla konuşmak istiyor. Ama Çiller’e bir türlü ulaşamıyor.


1995’in Mayıs ayı başlarında galiba… Kadir İnanır, Samsun Havaalanı’nda Tansu Çiller’in karşısına çıkıveriyor. Ayaküstü konuştuklarını görüyorum. Çiller, “Tamam, söz... İlk programa ben çıkacağım” diyor. Fakat bana da, “Programın ilkini bir görelim, izledikten sonra çıkıp çıkmama kararını veririz” talimatını veriyor.


Kadir İnanır’ı atlatınca, o da gidiyor, Yılmaz’la anlaşıyor.


Kanal D’de yayına giren Böyle Gitmez programının ilk konuğu ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz. Kadir İnanır’la Mesut Yılmaz Türkiye’nin güncel sorunlarını tartışıyorlar. Program canlı değil. Çekimler, programın yayınından bir kaç gün önce gerçekleştiriliyor. Bir arkadaşım, Mesut Yılmaz’la Kadir İnanır’ın, çekimden önce yaptıkları konuşmanın bandını getiriyor.


Ekrana yansımayan bu konuşmada, ikisi de çok mutlu; Çiller üzerine muhabbet içindeler:



Kadir İnanır soruyor:


“Nasıl direniyorsunuz? Çiller’den hiç etkilenmiyor musunuz?”


Mesut Yılmaz cevap veriyor:


“Etkilenmez olur muyuz canım! Tabii ki etkileniyoruz.”


“Peki, nasıl dayanıyorsunuz? Ben bir defa karşılaştım. Müthiş bir kadın! Beni çok etkiledi!”


“Dayanmaya çalışıyoruz!”


Yılmaz gülüyor:


“Bir gün Erbakan’la Çiller’i konuşuyorduk. Erbakan, ‘Vallahi Mesut kardeşim, işimiz çok zor. Yani biz de bir sünnet çocuğuyuz nihayet...’ diyerek iç geçirdi. O böyle dedikten sonra, bizi anla artık...”



Çiller’in, Kanal D’deki programına önce katılacağını söyleyip sonra vazgeçmesi Kadir İnanır’ı belli ki kızdırıyor. Hemen hemen her programında acısını çıkarmaya niyetli.


...............................


Kitabın yayıncısı Ocak 2013 ilk haftası piyasalarda olacağını duyururken daha henüz duyurusu ve reklamı yeni yapılmaya başlanan kitaba yoğun bir ilgi olduğunu ve henüz ilk baskısı piyasaya verilmemiş olan kitabın 2. baskısına hazırlık yaptıklarını söylediler.


Editör: TE Bilisim