Sezen Aksu’nun  “Selamlar Olsun” adını taşıyan konserler dizisinin ilki 21 Temmuz 2014 tarihinde Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde yine kalabalık bir dinleyici kitlesi ile gerçekleşti.

22 şarkı okuyan Sezen Aksu, her zaman olduğu gibi şarkı aralarında dinleyicileriyle sohbet etmeyi ihmal etmedi.  MOST Production organizasyonuyla gerçekleşen konserde Aksu’ya, Fahir Atakoğlu önderliğindeki geniş orkestra eşlik etti.

Konserine,  “Tek dileğim, buradan evinize mutlu şekilde dönmeniz. Sadece buradan güzel duygularla dönmenizle ilgileniyorum. İnşallah bana hakkınızı helal edersiniz” diyerek başlayan Aksu’nun, gece için hazırladığı birçok hoş sürpriz de vardı.

Profesyonel müzik hayatına Sezen Aksu ile başlayan Mustafa Ceceli ve müzisyen Erdem Yörük gibi isimler de orkestrada Aksu ile birlikteydi.  

Sahnede müzisyen kimliği ile yer alan Ceceli, Aksu imzası taşıyan henüz yayınlanmamış şarkısını da yine bu konserde ilk kez seslendirdi.

Gecenin en unutulmaz anlarından biri de Aksu’nun nakaratına karar veremediği yeni şarkısının sözlerini dinleyicisiyle beraber seçmesi oldu.

‘Acı biber, acı biber geliyo…Acı biber acı biber geliyo’ ve ‘Geliyo geliyo terlik geliyo, Roket mübarek hedefe kilitleniyo..’ arasında dinleyicilerinden seçim yapmasını isteyen Sezen Aksu, gelen istek sonunda her iki nakaratı da şarkısında kullanmaya karar Verdi.
Fotoğraflar: Evren Akozbek
 
ACI BİBER
Daha doğduk kıçımıza bi şaplak
Yeri göğü yıktık ağlaya ağlaya
Ana baba aile önceki kurban
Bildikleri o kadar: Cıss! Yapma!
 
Çimcire  çimcire sevmediler mi
Severken seni yerim demediler mi
Korkudan altımıza etmedik mi
Ya yerlerse diye
Buyur Tvavma
 
Daha üç yaşında çaktık durumu
Hayatta kalmak için yoksa anam
 
Acı biber acı biber geliyo
Acı biber acı biber geliyo
 
Geliyo geliyo terlik geliyo
Roket mübarek hedefe kilitleniyo
 
Geldik bi kere
Yanıcaz adet böyle
Çağırın gelsin itfaiye
 
Kurgusu Projesi dramı trajedisi
Çaktırma yusuf yusuf stratejisi
Titreye titreye diken üstünde
Bitmedi oyunu senaryosu rejisi
 
Onu söyleme sus bunu yapma ayıp
Yedi bizi zaten hayatımız kayıp
Dünyanın ta yedi ceddine sayıp
Satalım gitsim validesini

Kerem Göğüş ve Wilma Elles konseri en ön sıradan izlediler.
Açıkhavayı dolduran dinleyiciler arasında Meltem Cumbul, Gülay Afşar, Ertuğrul Özkok, Mehmet Ali-Arzuhan Yalçındağ, İrfan Şahin, Kerem Göğüş ve Wilma Elles gibi isimler de bulunuyordu.
 
Öte yandan Aksu’nun 22, 23 ve 24 Temmuz 2014’te yapacağı “Selamlar Olsun” konserlerinin tarihlerinde, 21 Temmuz 2014 tarihinde ilan edilen 3 günlük ulusal yas nedeniyle, değişikliğe gidildi.

Aksu’nun 28- 29 Eylül’de yapacağı konserlere ek konserlerin planlandığını, bilgiler netleştikçe duyurusunun yapılacağını söyleyen yetkililer, bilet iade ve değişimleri konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını da hatırlattılar.


Editör: TE Bilisim