Muazzez Ersoy Günay sahnesine vokalistleriyle birlikte 30 kişilik dev bir orkestrayla çıktı. Konuklara, 10 yıl aradan sonra Günay’da olmanın kendisini çok memnun ettiğini söyleyen Ersoy, “Bu gece sizlere, en çok sevdiğim şarkılardan bir demet hazırladım” dedi.

Programını Yıldırım Gürses’in ‘Yine Mevsimler Dönecek’ isimli sevilen şarkısıyla açan sanatçı, Türk Sanat Müziği’nin beğenilen eserlerini peş peşe seslendirdi.

17 YIL ÖNCE YANINDA ÖLMÜŞTÜ

Ve Muazzez Ersoy, 1996 yılı 26 Eylül günü İzmir’de TRT stüdyosunda yanında vefat eden Zeki Müren’i de andı. Orkestrası’nın şefi İlyas Tetik’e, “İlyascığım lütfen kemanını al eline ve ağlat onu. Kemanın ağlaması lazım” dedi.

Ve ünlü müzisyenin kemanla yaptığı girişin ardından, Zeki Müren’in, ‘Şimdi Uzaklardasın’ isimli eserini Günay’ı dolduran hayranlarıyla birlikte seslendirdi.

Şarkının bitiminde konukların kendisini coşkuyla alkışlaması üzerine, “Benim sizleri alkışlamam lazım” diyen Ersoy, mikrofonu bırakıp şarkıda kendisine coşkuyla eşlik eden dinleyenlerini alkışladı.

KULİSE GİDEYİM Mİ KALAYIM MI?
Ardından da sordu, “Elbise değiştirme zamanı geldi, kulise gideyim mi kalayım mı? Seyircilerin “Gitme” demesi üzerine de, “Gitmeyeceğim, değiştirmeyeceğim o zaman. Elbise değiştirmeye harcayacağım zamanı şarkı söylemeye ayırırım. 3 kostüm getirmiştim ama değiştirmeyeceğim.”

Muazzez Ersoy’u dinlemeye gelenler arasında türkücü Ferhat Güzel de vardı. Ersoy, sanatçı arkadaşını sahneye davet ederek, bir şarkı söylemesini rica ettiğinde Ferhat Güzel dinleyenlere şu ilginç konuşmayı yaptı:

“Değerli solistimin sahnesinde olmak bana şeref verir. Gerçi Muazzez Hanım’ın şarkılarının üzerine beni dinlemek, tatlıdan sonra içilen turşu suyu gibi olur ama bir şarkı söyleyeceğim.”

Ve Ferhat Güzel, o güçlü sesiyle, “Ben İnsan Değil miyim” isimli şarkıyı seslendirdi…

Saatler 02.00’yi geçince 2 saat 10 dakika program yapan Muazzez Ersoy dinleyenlere teşekkür ederek müsaade istedi. O sırada ön masalardaki konuklardan biri, “Gizli aşk var galiba?” diye yorum yaptı.

Ersoy bu söze gülerek, “Gizli aşk yok, Golden’im var (Golden Retriever). 20 günlükten beri yanımda. Adı ‘Şanslı’. Başka yok; işte hepsi o. Akşam olunca, ‘Gel oğlum’ diyorum, koyun koyuna yatıyoruz.”

Bu konuşmanın ardından bir şarkı daha seslendiren ünlü sanatçı, alkışlar arasında sahneden ayrıldı.
Editör: TE Bilisim