Türk Tiyatrosunu bir araya getiren efsane sanatçı Müşfik Kenter yapmış olduklarıyla, oynadığı oyunlarıyla ve yetiştirdiği öğrencileriyle Türk Tiyatronun unutulmayacak bir çınarıydı. Sanat, televizyon, işdünyası ve oyunculardan birçok isim ve öğrencilerinin son yolculuğuna uğurlamaya gelenlerin gözyaşları sel oldu. 17 ağustos sıcağında herkes tatilini yaparken Müşfik Kenter son oyununu oynadı ve tiyatroda deprem oldu ve şimdi ise sanatçı yaptıklarıyla, eserleriyle anılacak.
Erol Evgin, Müşfik Kenter'in ablası Yıldız Kenter'i teskin etti.

Cenazeye katılanlar arasında CHP genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Mehmet Sevigen, Süleyman Çelebi, Mustafa Sarıgül, Ateş Ünal Erzen, Kadir İnanır, Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş, Ali Talip Özdemir, Yüksel Yalova, Ferdi Merter Fosforoğlu, Şemsi İnkaya, Perran Kutman, Suna Selen, Erkan Can, Rutkay Aziz, Cezmi Baskın, Mahmut Cevher, Mine Soley, Sezer Sezin, Bedri Baykam, Tekin Akmansoy, Mehmet Ali Erbil, Yetkin Dikinciler, Nejat İşler, Nurseli İdiz, Erol Evgin, Erdal Özyağcılar, Serap Gedik ve daha tanınmış birçok isim cenazede ve tiyatodaki törende hazır bulundular. Ailesi ve Yıldız Kenter taziyeler sırasında çok zor ayakta durabildiler.

Perran Kutman
Cenazede Bakırköy belediye tiyatrosu öğrencileri gelenlere su dağıtıp herkese yardımcı olarak görevlerini yerlerine getirmiş oldular. Bakırköy belediyesi Müşfik Kenter'in adını yaşarken tiyato salonuna isimini verdi. Sanat severlerin hüzünlü oldukları bu günü 17 ağustos depremiyle beraber tiyatro depremi olarak da anılacak ve unutulmayacak. Güle güle ve alkışlarla Müşfik Kenter.  


Yazı ve Fotoğraflar: Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim