Dünyaca ünlü Türk Tenor Cenk Bıyık ile oyuncu ve tenor Atılgan Gümüş'ün bir araya gelerek sahneledikleri 'Two Türkish Tenors Duello' interaktif müzikal şovu 7 Eylül’de Toronto Film Festivali’nde sahnelenecek.

'Two Tenors Duello' şovu, operadan caza, rocktan blues'a, Latin'den R&B'ye, heavy metalden türküye, poptan arabeske uzanan repertuvarın yanı sıra dansçıları ve enstrüman ustalarının canlı müzik performanslarıyla izleyiciyle buluşuyor.

TENORLARIN DÜELLOSU

Orçun Kaptan’ın anlatıcıyı canlandırdığı müzikalde, Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık, okul yıllarına kadar giderek farklı bir şov yapıyorlar. “Aslında cover bir müzikal bu” diyen Atılgan Gümüş, “Kanada da Toronto Film Festivali’nde Türkiye’yi temsilen sahne alacağız. Bu oyunu, İngilizce, Almanca ve Türkçe sahneleyebiliyoruz. Çok farklı bir şey yapıyoruz esasında. Amerika’da da yapsak bu müzikal ilgi görür. İçinde Blues var, caz var, türkü var; Neşet Ertaş var... Birbiriyle kavgalı iki tenorun anlaşabildikleri tek konu Anadolu ezgileri.” diyor.

"MÜZİKAL İYİ YAPILDIĞI ZAMAN MUTLAKA HALKTAN KARŞILIĞINI GÖRÜR!"

Son yıllarda müzikallerin az yapılmasının nedeninin sorulması üzerine Atılgan Gümüş; “Türkiye de müzikalde rol alabilecek oyuncu çok az. Ayrıca güçlü bir prodüksiyon ve mükemmel bir orkestra gerekiyor. Ben yıllarca müzikal yaptım. İyi yapıldığı zaman mutlaka halktan karşılığını görüyor ama bu aralar öyle bir trend yok” dedi.

Toronto Film Festivali’nin ardından 'Two Tenors Duello' Ekim’de Baba Sahne’de seyirci ile buluşacak.

Editör: TE Bilisim