İstanbul’un en güzide ilçeleri arasında yer alan Beykoz’un kent dokusuna yaraşır güzellikte dizayn edilerek, kültür-sanat hizmetlerini ilçe sakinlerine daha bakımlı ve modern mekânlarda sunmak üzere yenilenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafında hizmete açıldı.

Temelini Merhum Erbakan Atmıştı
Temelini 1995 yılında eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın attığı,Beykozluların kültür-sanat etkinliklerini çok yönlü alabilmesi amacıyla yeniden tasarlanan kültür merkezinde;  250 kişilik Şehit M.Talha Dinleyici konferans salonu, 20 bin kitaptan oluşan Osman Akfırat Halk Kütüphanesi, kültür sanat kurslarının verildiği atölye ve sınıflar ile terasında muhteşem manzaralı bir kafe yer alıyor.

Belediye Meydanı’nda yer alan kültür merkezinin açılışına İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Kadir Topbaş:“Beykoz’a Toplam 775 Milyon Yatırım Yaptık”
Açılış öncesinde vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Göreve geldiğimizden bu yana İstanbul’a toplam 46 milyar yatırım yaptık. Şehrin her noktasında bir farklılık hissediliyor. Bu yatırımların 775 milyon Beykoz’a yapılan yatırımlar oluşturuyor. Üsküdar-Beykoz arasındaki sahil şeridine metro projesi yapıyoruz.  Beykoz’da Silivri’ye kadar kesintisiz gidebilecek. Beykoz’a geçen dönemde dört buçuk ay gibi kısa bir sürede doğal gaz getirdik. Dereler kirletilmiş, atık sular denize akıyordu. Boru itme tekniğiyle atık suları arıtma tesisine bağladık. Bugün burada anlamlı bir açılış yapıyoruz. Belediyemiz tarafından yenilenen kültür merkezinin adı benim de siyasete girmeme vesile olan çok saygı duyduğum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adını taşıyor. Bu kültür merkezi hem insanların bir araya geldiği sosyalleşme merkezi olacak hem de kendini yenilme merkezi olacak. Toplum hizmet eden, birçok insan yetiştiren Medineli Osman Akfırat’ın adını taşıyan kütüphanenin açılması da ayrı bir anlam taşıyor. İlçemize hayırlı olsun” dedi.   


Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi açıldı.
Başkan Çelikbilek: “Beykoz Sağlık, Eğitim, Turizm Alanında Devasa Yol Alacak.”
Büyükşehir Belediyesi’nin Beykoz’a verdiği önemi vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise: “3 yılda ilçemize büyük hizmetler yaptık. Büyükşehir belediyemizin ilçemize hatırı sayılır hizmetleri oldu. Sn Başkanımız bir sözümüzle Büyükşehir arazilerini bize devretti. 2/B konusunda katkılarda bulundu. Riva Deresi’nde çalışmalar başladı. Tarihi Paşabahçe Vapuru sahildeki yerini aldı. Kılıçlı Film Palatoları, Karlıtepe Projesi, Orhan Veli Parkı yenileme projesi gerçekleşecek.  İlçede 1 metre atık suyu olmayan yer kalmayacak. Yoros Kalesi tamamlandığında Beykoz turizmde çağ atlayacak. Beykoz ilçeye yapılan yatırımlarla sağlık, eğitim, turizm alanında devasa yol alacak. Çalışmalarımıza vermiş olduğu katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir topbaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Konuşmalarının ardından kesilen açılış kurdelesinin ardından protokol üyeleri merkezi ve kütüphaneyi gezdi.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin açılışının ardından ise Paşabahçe’de devam eden meydan düzenleme çalışmalarını ve Yalı Erguvan Caddesi’ni yerinde  inceleyen Kadir Topbaş burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. (Muharrem Erdemir)
Editör: TE Bilisim