"Ah yalan dünyada,yalan dünyada, yalandan yüzüme gülen dünyada"... Bu unutulmaz sözlerin sahibi, Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş 74 yaşında vefat etti.

İzmir’de özel bir hastanenin onkoloji servisinde 15 gündür kanser tedavisi gören Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Sanatçı dün yoğun bakıma kaldırılarak makinaya bağlanmıştı.

Neşet Ertaş önceki hafta rahatsızlanarak yakınları tarafından hastaneye kaldırılmış ve onkoloji servisinde tedavi altına alınmıştı. Dün ise “primer hastalığı” yoğun bakım servisine kaldırılan Ertaş, bugün hayatını kaybetti.

Neşeat Ertaş'ın ailesinin açıklama yapması bekleniyor. Ertaş Kırşehir'de toprağa verilecek.

SEVENLERİNE 'İYİYİM' MESAJI YOLLAMIŞTI


Neşet Ertaş'ın hastaneye kaldırılması sonrası özellikle sosyal medyada öldüğüne dair haberlerin çıkması üzerine sevenlerine mesaj yollamıştı. Ertaş, hayranlarına "Merak etmeyin, iyiyim" diye seslenmişti.

Neşat Ertaş'ın eserlerini Selda Bağcan, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek ve Zeki Müren gibi müzik tarihine damga vurmuş isimler seslendirdi.

Magazinsorite.com olarak efsane sanatçı Neşat Ertaş'a Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz... Ruhun şâd olsun büyük usta ...


Olcay Ünal Sert

Editör: TE Bilisim