Cenazeye Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanısıra, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DSP Genel Başkanı Masum Türker, valiler, belediye başkanları, kaymakamlar, dernek ve odaların başkanları, sanatçılar Orhan Gencebay, Edip Akbayram, Arif Sağ, Bedia Akartürk, Gülay ile yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Türk halk müziğinin ünlü ismi, Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor. Ancak cenazede halk ozanının tabutunun üzerinde Kırşehir Belediyesi yazısı ve yine tabuta sarılan örtü tepki çekti.

Tedavi gördüğü hastanede dün sabah vefat eden Neşet Ertaş'ın cenazesi, İzmir'den uçakla Ankara'ya, oradan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşlik ettiği konvoyla memleketi Kırşehir'e getirildi. Cenaze namazının kılınacağı Ahi Evran Camii'sinin avlusunda on binlerce insan toplandı.

Ancak usta son yolculuğuna uğurlanırken tabutun üzerindeki Kırşehir Belediyesi yazısı ve tabutun sarıldığı örtü tepki çekti. Ertaş’ın sevenleri düşüncelerini sosyal medyada da dile getirdi.


Özelikle Twitter’da şu eleştiriler yer aldı.

Vildan Ay
Neşet Ertaş'ın tabutuna reklam panosu muamelesi yapan Kırşehir Belediyesi'ne yazıklar olsun. Halı da hediye edin bari!

bejan matur
koca #neşetertaş'ın üzerini şefkatle örtecek bir ortü bulamayan kırşehir belediyesi reklamınızı yapmakla ayıp ettiniz..

ceymis
allah KIRŞEHİR BELEDİYESİ'nden razı olsun, cenazeyi kaldırmış. İZMİR'e kaptırmamışlar neyseki. ay adamı paylaşamıyorlar.

kadir uysal
Neşet Ertaş'ın cenazesine Kırşehir Belediyesi reklam mı verdi?

Ferhat Uludere
Neşet Ertaş üzerinden reklam yapmasaydın ne kadar iyi olurdu be Kırşehir Belediyesi...

banu tuna
Kırşehir Belediyesi cenaze sponsoru mu? Bir türlü olmayacak mı, kimseyi layıkıyla yolcu edemeyecek miyiz

banu tuna
ayrıca o musalla taşının etrafındaki pilili örtü nedir? rahmetlinin ismini A4 kağıda yazıp naylon dosyayla yapıştırmayı hiç saymıyorum

dilge timoçin
Bütün tabutlarda belediye ismi yazar ama tabut örtüsü tamamını kaplar, kapağına sıkıştırılmaz.

Selen Öktem
Koskoca harflerle tabuta "Kırşehir Belediyesi" mi yazılır ! Bari ölüsüne saygınız olsun,Utanıyorum Neşet Babamı böyle uğurlamaktan.

Hıdır Tok
Neşet Ertaş'ın tabutunun üzerinde koskocaman 'Kırşehir Belediyesi' yazıyor. Saygısızlık mı desek ahlaksızlık mı? Ya da cehalet mi? Hepsi.


-Cenaze töreninden notlar-
Caminin yanındaki Ahi Meydanı’nda düzenlenen cenaze töreni öncesinde Neşet Ertaş’ın ailesi ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, taziyeleri kabul etti.

Neşet Ertaş’ın naaşını taşıyan araç, Ahi Meydanı’na geldiğinde toplanan vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Ertaş’ın cenazesi alkışlar eşliğinde musalla taşına konuldu.

Ertaş’ın cenaze namazının kılınmasını bekleyen çok sayıda vatandaş, sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi. /> /> Tören alanı etrafındaki binalara üzerinde ”Bozkırın tezenesi. Hep kalbimizde yaşayacaksın” yazılı posterleri asıldı.

Bu arada Başbakan Erdoğan, ikindi namazını Ahi Evran Cami’nde kıldı. Erdoğan, namaz öncesi aileye başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra Ahi Evran Hazretleri’nin Türbesi’ni de ziyaret etti.

BELEDİYE TÜRKÜLERİNİ ÇALDI

Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş’ın cenazesi sabah saatlerinde Ankara'dan getirilerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

Ankara’dan yola çıkarılan Ertaş’ın cenazesinin hastaneye getirilişi sırasında konvoya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş ve yakınlarının da bulunduğu çok sayıda araç eşlik etti.

Bu arada, Neşet Ertaş’ın cenazesinin Kırşehir’e getirildiği esnada belediye hoparlörlerinden türküler çalmaya devam etti.

MEZAR YERİNE MÜDAHALE


Türk Halk Müziği'nin ustası Neşet Ertaş, cenaze töreninin yapılacağı memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlanacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş’ın cenazesinin defnedileceği Bağbaşı Mezarlığı’nda belediye ekiplerince dün açılan mezar yerinde incelemelerde bulundu.

Ertaş’ın babasının ayaklarının ucuna gömülmesi ile ilgili vasiyeti olduğunu vurgulayan Günay, açıklan mezar yerinin uzak olduğunu söyledi.

Bakan görevlilere talimat vererek yeni bir mezar yeri açılmasını istedi. Bunun üzerine belediye ekiplerince Ertaş’ın vasiyetine uygun olarak mezar yeri babasının mezarına daha yakın bir yerde açıldı. Dün belediye ekiplerince açılan ilk mezar yeri ise kapatıldı.

Türk Halk Müziği'nin ustası Neşet Ertaş, cenaze töreninin yapılacağı memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlanacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş’ın cenazesinin defnedileceği Bağbaşı Mezarlığı’nda belediye ekiplerince dün açılan mezar yerinde incelemelerde bulundu.

Ertaş’ın babasının ayaklarının ucuna gömülmesi ile ilgili vasiyeti olduğunu vurgulayan Günay, açıklan mezar yerinin uzak olduğunu söyledi.

Bakan görevlilere talimat vererek yeni bir mezar yeri açılmasını istedi. Bunun üzerine belediye ekiplerince Ertaş’ın vasiyetine uygun olarak mezar yeri babasının mezarına daha yakın bir yerde açıldı. Dün belediye ekiplerince açılan ilk mezar yeri ise kapatıldı. (Kaynak: Milliyet)
Editör: TE Bilisim