Bir dönem sonra sahne çalışmalarına ara veren Cenk Eren ve Nükhet Duru yedi yıl aranın ardından önceki akşam Batum’daki Leogrand Hotel’de sahneye çıktı. İlk olarak sahneye Cenk Eren çıkarken, daha sonra ise Nükhet Duru şarkılarını seslendirdi. Yaklaşık 500 kişinin dinlediği konserde ise son yarım saat ikili düetler yaparak Gürcü ve Türk hayranlarını coşturdu.

İkilinin son şarkılarında ise seyirciler sahneyi basarak oyunlar oynaması ortaya renkli görüntülerin çıkmasına sebep oldu. Beş ay önce yine aynı otelde sahne alan Cenk Eren, “İlk sahneye çıktığımda konser sonrasında Leogrand yetkilileri Nükhet Duru’yla ikili sahneye çıkmamızı istedi. O zaman aramız limoniydu. Yedi sene içinde birçok yer ikili sahne almak için çok çaba sarfetti ama bizi Leogrand bir araya getirdi” dedi.

Cenk Eren ‘Osmanlı çocuğuyum’

Sahnede eskide Eren’le ilginç bir anısını anlatan Duru, “Zamanında Cenk’le Günay’da sahneye çıkıyoruz. Konsept gereği mayoyla sahneye çıktım. Cenk mayoyla beni görünce üzerime havlu attı” demesinin ardından Eren, “Osmanlı çocuğuyum” demesi alkışlandı. Sahnede sık sık birbirlerine takılarak yedi senenin acısını çıkaran ikiliden Eren, “Hep niye evlenmediğimi soruyorlar. Kadınların dışarıya çıkmadan önce hazırlanmasını bekleyemediğim için evlenmedim. Nükhet’te yedi senedir hazırlanamadı” diyerek espri yaptı. Duru ise, “Evlenmemize babam izin vermedi” diyerek güldürdü. Eren, şarkılar bittikten sonra sürekli Duru’ya sarıldı. Bir şarkı sonrası ise Eren, Duru'yu yanağından öptü. İkili sahnesini ise ‘Akşama Geleceğim’ şarkısını söyleyerek tamamladı.

Masaları dolaştılar


İki isim tek başlarına sahnede olduğu sırada sürekli masaları dolaşarak, hayranlarıyla yakından ilgilendi. İkili, Türk ve Gürcü vatandaşlarının yanında şarkı söylemeleri üzerine sürekli seyircilerden alkış aldı.

‘Bu dönemde yenilendim’

Sahne öncesi soruları yanıtlayan Duru, yedi yıl sonra Eren'le sahneye çıkmasıyla ilgili, “Bana ara vermemiz yedi yıl gibi gelmiyor. İnşallah Batum uğurlu gelir. Dostluğumuz hiçbir şeyle değişmez. Yedi yıl arada başka projeler yaptım. Biz biraz yorulmuştuk. Bu dönemde bende yenilendim” dedi. Eren'le arasındaki küslükle ilgili Duru, “Hayatta kimseyle küsmem. Cenk, kendi kendine küsüp tekrar barıştı” diye konuştu.

‘Atlatan ender insanlardanım’

Ms hastalığına yıllar önce yakalandığını söyleyen Duru, “Atlatabilen ender insanlardan biriyim. Serdar Ortaç hastalığa yakalandığı ilk zamanlarda konuşmuştuk. Ben, hastalığa yakalandığım dönem çocukluktan genç kızlığa geçiyordum. 6-7 ayda kendimi toparladım. Bir takım havalarda ve üzüntülerde hastalığı nüksediyor. Bunun önüne geçmeye çalıştım” dedi.
Editör: TE Bilisim