200 yıl öncesi İstanbul’unun seyyahların gözünden anlatıldığı Pitoresk İstanbul Dijital Sergisi, gördüğü büyük ilgi üzerine uzatıldı.  12 Mart-22 Mayıs arası  ziyarete açık olması planlanan dijital sergi, 30 Haziran’a kadar İstanbul Deniz Müzesi’nde sergilenmeye devam edecek.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen dijital sergi, müzenin salonlarında yükseklikleri 5 metreyi aşan ve toplam uzunlukları 60 metreyi bulan dev tuvallere yansıtılıyor.

İstanbul’a sevdalı ve tarihe meraklıların akınına uğrayan sergi, sanat eğitimi alan gençlerin de vazgeçilmez mekanı oldu.

“Resmedilmeye değer…”anlamında kullanılan Pitoresk kavramının, dünyada en çok hak eden kent İstanbul  için kullanılması hem Türkleri hem de yabancı turistleri mutlu ediyor.

Beşiktaş Deniz Müzesi’ndeki Pitoresk İstanbul sergisinde ayrıca sanatçıların orijinal tablo, gravür ve kitapları da sergileniyor. Ziyaretçiler dijital sergi alanına geçmeden altı ayrı sanatçı için oluşturulan 6 ayrı bölümde sanatçılar ve orijinal eserleri hakkında bilgilendiriliyor.

Turistler de Çok Sevdi

Sayıları azalsa da İstanbul’a gelen yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri Pitoresk İstanbul sergisinin 6 sanatçısından Melling (Fransız), Schranz (Alman + Fransız), Bartlett, Allom ve Lewis (İngiliz) ve Ayvazovski (Rus + Ermeni ve Ukrayna) milliyetlerinden turistlerin yoğun ilgisini görüyor.

Sanat yönetmenliğini Murat Öneş, müzik direktörlüğünü Anjelika Akbar’ın yaptığı serginin genel yönetmeni Bülent Özükan.
Sergi mekanında gerçekleştirilen özel gecelerde Anjelika Akbar’ın Oriental Rhapsodi dinletileri, Gül İrepoğlu’nun kaleme aldığı Aşk-ı Derya, Ayvazovski’nin Gizli Güncesi söyleşileri, serginin diğer özel ve ilgi çekici etkinlikleri olarak devam edecek.

Beşiktaş Deniz Müzesi’nde yoğun ilgi üzerine uzatılan sergi hafta içi 17:00, haftasonları ise 18:00’e kadar izlenebiliyor.
Editör: TE Bilisim