Türk Musikisi'nin büyük bestekarı ve yorumcusu, değerli eğitim dostu Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın  644 civarında beste, semai, şarkı, çocuk şarkıları ve çeşitli saz eserleri bulunuyor. "2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" ve "2010 TBMM Üstün Hizmet Ödülü" de dahil olmak üzere 200'ün üzerinde ödül ile onurlandırılan Devlet Sanatçısı, eserlerinin telif haklarını da içeren mirasını 2010 yılının Kasım ayında vasiyet yolu ile TEGV'e bağışlamıştı.
 
Yaşayan çınarımız ünlü bestekar ve Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın 90. Yaş günü Cemal Reşit Rey’de yapılan gecede konser ile kutlandı.

Ustanın Birbirinden kıymetli eserlerini 35 kişilik Cumhurbaşkanlığı  korosu  eşliğinde unutulmaz bir gecede seslendirdiler.
 
TEGV.Vakfı ile beraber İstanbul  Büyükşehir belediyesi katkılarıyla organize edilen gecede oturacak yer bulunamadı. Gelen misafirlerin bir çoğu geceyi ayakta izlemek zorunda kaldı.
 
 
Efsane bestekâr Alâeddin Yavaşça 90. doğum gününde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verdi.
Çok yoğun ilginin gösterildiği 90.yaş günü konserine katılanlar arasında Ulusoy Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, TEGV.Yönetim kurulu başkanı Cengiz Solakoğlu, İnan Kıraç, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Şişli belediye başkanı Hayri İnönü, Ahmet Özhan, Hıncal Uluç, Oktay Ekşi, Başaran Ulusoy, Mustafa Sağyaşar, İstanbul Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen vardı. Kilis valisi bir sürpriz yaparak imzaladıkları protokolle ustanın doğup büyüdüğü evini kamulaştırıp müze haline getirileceği müjdesini gelen misafirlerle paylaştı.Pelit pastanelerininde muhteşem hazırladıkları kocaman bir pastayı da ünlü bestekar eşiyle beraber kesti.
 
Daha sonra ünlü bestekarın şarkılarına geçildi. Önemli bestelerden, ''Artık bu solan bahçede bülbüller ötmüyor '', ''Ne günah etse açılmaz iki gönül arası.'', "Kimseyi böyle perişan etme Allahım yeter.'' , ''Senden uzak günlerim zindan oluyor. '', ''Ağlar gezerim sahili '',''Ne bildin kıymetimi. '', ''Başka söz söylemem aşktan yana. '' ''Ümitsiz bir aşka düştüm.'' ve daha bir çok eseri 35 kişilik koro ve solo eşiliğinde seslendirdiler.
 
Mustafa Yolaşan'ın sunumuyla gerçekleşen gecede Ahmet Özhan'da 2 eser seslendirdi ve ünlü bestekar ve Prof.Dr.Alaeddin Yavaşca'nın sahneye çıkmasıyla 2 eser seslendirmesi ve 35 kişilik koroyu yönetmesi ayakta alkışlandı.
 
Haber : Muharrem  ERDEMİR
Editör: TE Bilisim