"Gülmeyi unuttuğumuz zamanlara küçük bir hatırlatma yapalım istedik"

Kaan Yılmaz, Özgür Gezgin, Anıl Emre Gümüş ve Onur Atar’dan oluşan RadyoRoll Grubu, gülmekle gelen farkındalığın Türkiye’de artması ve halkımızın bu anlamlı günün Dünya çapındaki kutlamalarına katılması gerektiğini düşündükleri için, bir şarkı yaptılar ve klip çektiler.

Kaan Yılmaz, “Daha çok gülmek gerektiğini hatırlatmak için böyle bir şarkı yaptık… Maalesef ‘Dünya Gülme Günü’ ülkemizde pek bilinmiyor, bir nebze olsun dikkat çekebildiysek ne mutlu bize.” dedi.

RadyoRoll Grubu üyeleri; “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında emeği geçen başta Tümay Özokur ailesi, Umur Dilek, Akın Keskin, Serdar İleri, Yalçın Özbek ve Mavi Yüzler Kumpanya ile Uygur Taştan, Ares Reklam ve İstanbul Işık’a, gülmeyi seven herkese teşekkür ederiz.” dediler.


Dünya Gülme Günü hakkında:

1998 yılında Dr. Magan Kataria, Dünya çapındaki “Gülme Yogası Hareketi”nin mimarı, Dünya barışına olumlu bir manifesto niteliğinde, her Mayıs ayının ilk Pazar gününün “Dünya Gülme Günü” olarak kutlanması fikrini ortaya attı. Gülmenin insanlardaki olumlu etkileri ve “Kardeşlik”, “Arkadaşlık” kavramlarının Dünya genelindeki farkındalığının bu yolla artırılması temeline dayanan Dünya Gülme Günü kutlamaları, 70’i aşkın ülkede senelerdir kutlanmakta. Hatta 2000 yılında 10.000 insanın, Danimarka’nın Kopenhag şehrinde yer alan Town Hall Meydanı’nda hep birlikte güldükleri kutlama Guinness Rekorlar Kitabı’na bile girmiş.

Editör: TE Bilisim