Dünyaca ünlü Rus müzik topluluğu Kızıl Ordu Korosu Suriye'nin Lazkiye şehrine giderken uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Suriye de Himeymim Rus üssüne yeni yıl ve moral konseri için Moskova'dan havalanan ve Soçi limanında yakıt ikmali yaptıktan sonra uçağın Karadeniz'e düştüğü örenildi.

1928 yılında kurulan Kızıl Ordu Korosu, Türkiye dahil pek çok ülkede verdiği konserlerle tanınıyordu.

Dünyanın en büyük ordu korosu olan ve 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor.

Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan Koro, Rus halk şarkılarından opera aryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor. Pek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni topluyordu.

Moskova'dan havalanan ve Soçi'de yakıt ikmali yapan Rus uçağı Karadeniz'de düştü. 8'i mürettebat 92 kişinin bulunduğu uçağın Soçi yakınlarında düştüğü bildiriliyor. Uçağın enkazı kıyıya 6 kilometre uzakta, 70 metre derinde bulundu. Şu ana kadar 10 cenazeye ulaşıldı, şu ana kadar kurtarılan olmadı. Uçakta mürettebat, Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi vardı. Arama çalışmaları sürüyor. Rus uçağı Suriye Lazkiye'deki Rus üssüne, yeni yıl konseri için gidiyordu.
Editör: TE Bilisim