Oyuncu Mehtap Ar, 64 yaşında yaşamını yitirdi. Mehtap Ar, Aysel Gürel'in kızı, Müjde Ar'ın kardeşiydi.

Uzun süredir Akciğer Kanseri tedavisi gören sanatçı Mehtap Ar, dün gece Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 3 aydır yoğun bakımda tedeavi gören Mehtap Ar'ın gece 3,5'ta vefat ettiği öğrenildi.

Gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuşan Müjde Ar; "Çok üzgünüm dün gece kardeşimi kaybettim. Son üç aydır yoğun bakımdaydı. Dilerim acıları dinmiştir, çok çekti.." dedi. Mehtap Ar, Pandemi kuralları gereğince 10-15 kişikilik katılımla Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. 

Koç Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan yazılı basın açıklamasında "Akciğer kanseri  tanısı ile 2018 yılından bu yana tedavisi hastanemizde devam eden Sn. Mehtap Ar,  çoklu organ yetmezliği nedeniyle 10 Nisan 2021 tarihinde vefat etmiştir." denildi.

4 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ

Merhum sanatçı Aysel Gürel’in oyuncu kızı Mehtap Ar, 6 Nisan'da 64 yaşına bastı. Usta oyuncu Müjde Ar da sosyal medya hesabından 3 aydır yoğun bakımda tedavi gören kardeşinin doğum gününü duygusal bir mesajla kutladı: “Canım, biriciğim, kardeşim, kalbimin yarısı, her şeyim. Bir an önce iyileş.”

MEHTAP AR KİMDİR?

Mehtap Ar, 6 Nisan 1957 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi. Ünlü şarkı sözü yazarı Aysel Gürel ile Tercüman Gazetesi muhabirlerinden Vedat Akın‘nın (Ebrem) kızıdır. Müjde üç yaşındayken Aysel’le baba Vedat Akın (Ebrem) ayrıldı. Ayrıldıklarında annesi Mehtap Ar’a hamile idi. Ablası Müjde Ar da sinema oyuncusudur. Ablası ile birlikte dedesinin yanında büyüdü. 2000 yılında “Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu” adı ile çocuk tiyatrosu kurdu, turnelere çıkarak Anadolu’yu dolaştı. Mehtap Ar, ilk evliliğini 17 yaşında tiyatrocu biri ile yaptı. Kısa sürede boşandı. Mehtap Ar’ın ikinci evliliğinden Söz Ar adında bir oğlu vardır.

Editör: TE Bilisim