İskender Doğan, Selçuk Ural, Nil Burak, Semiha Yankı ve Gökben'den oluşan 'Altın Yıllar' grubu, 'Samanyolu' şarkısıyla hafızalara kazınan Berkant'a akciğer kanseri teşhisi konulmasıyla yıkıldı. Kendileri gibi 80'lerin sevilen sanatçıları arasında yer alan Berkant'a için el ele verdi. Yardım konseri düzenleyeceklerini belirten Selçuk Ural, şunları söyledi:

- 'Altın Yıllar' grubumuzu kurarken Berkant ağabeye 'Seni de aramızda görmek istiyoruz' dedik. Fakat 1-1.5 yıldır sağlık durumu iyi değildi, kalp yetmezliği vardı. Son olarak iki hafta önce bir konserde bir şarkının yarısını söyleyebildi. Günlerdir uğraşıyorum; Kültür Bakanımıza, Başbakanımıza ulaşmaya çalışıyorum. Nihayet hepsi döndüler bana. Eksik olmasınlar; ambulans bekletiyorlar, hastaneleri açtılar.
- Tanju Okan öldüğünde cenazesini sponsor bulup öyle kaldırdım. İnanır mısınız, o zaman Nükhet Duru POP-SAV'ın başkanıydı. Barış Manço'nun piyanoları haczedildi. Cem Kara aç öldü! Bu değerleri kaybettiğimiz zaman ağlıyoruz, üzülüyoruz, yerleri dolmuyor. Onların değerini yaşarken bilelim.
- Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Tarkan'la görüşeceğim. Birtakım organizasyonlar yapacağız. Hepsi yardımsever, seve seve yardıma koşacaklarını düşünüyorum. Bu öyle bir hastalık ki, para-pul dayanmaz. Böyle boğuşmakla geçiyor ömrümüz.
Allah, Berkant'a şifalar versin.

Günde 15 şarkı yazılır mı
- Konser verdiğimde şarkılarımı 20 bin kişi benimle beraber söylüyor. Bu gençlerden hangi birisinin şarkısını ileride kaç kişi söyleyecek? Eskiden bir bestekar 4 yılda bir şarkı yapıyordu. Şimdi Sinan Akçıl oturmuş 15 tane şarkı yazıyor günde. Bu Sinan Akçıl'ı yerdiğim için değil. Yani devir öyle bir devir... Bugün bütün dünyada cover yapılıyor. Çünkü şarkı çıkmıyor.

Kaynak: Olcay Ünal SERT / Akşam Gazetesi

Editör: TE Bilisim