Türkiye’nin demokrasi ve hukuk açısından en sorunlu dönemlerinden kalma manalı Türküleriyle yılların eskitemediği güzide sesi Selda Bağcan, ABD’nin New York şehrinde bir konser verdi.

İstanbulive etkinliği olarak Serdar İlhan ve Mehmet Dede’nin özel bir girişimiyle ve Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen konser, bu yıl ilk defa performans sanatları alanında New York’un gözde merkezi Lincoln Center’da gerçekleştirildi.
Aynı organizasyonun gerçekleştirdiği etkinlik, geçen yıl Central Park’ta düzenlenen Zülfü Livaneli konseri gibi yağmurun azizliğine uğrarken, sevenlerinin bu başarılı organizasyonda Bağcan’ı yanlız bırakmadığı görüldü. Bir dönemin yasaklı şarkıcısı Bağcan’ı izlemeye gelenlerin sayısının önceki yıllara göre daha az olmasına rağmen, toplamda daha fazla Amerikalı’nın konserde bulunması renkli sahnelerin yaşanmasına neden oldu.


Yabancıların Türkiye’nin Edith Piaf’ı dediği Selda Bağcan New York'ta muhteşem bir konser verdi.


Bağcan’ın Mustafa Kemal Atatürk için bestelenen ‘Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm’ şarkısını söylediği sırada eline büyük bir Türk Bayrağı alması, konsere ayrı bir renk katarken, izleyicilerden büyük alkış toplandı.

Bağcan’ın seslendirdiği parçalar arasında; Kızıldere, Adaletin bu mu dünya, Denizlerin Dalgasıyım, Uğurlar Olsun, Aldırma Gönül, Mendilimde Güloya gibi bilinen eseler yer aldı.

Konserle ilgili duygularını açıklayarak, bazı izleyicilerin şarkılarında ve kendi bestelerinde kendisine eşlik etmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Bağcan, bazı şarkılarının artık Türkiye’nin eskide kalan dönemlerde kalan durumlarını yansıttığını hatırlattı.
Selda Bağcan'a klarnetiyle Hüsnü Şenlendirici eşlik etti.

Bağcan’ın konserinden önce ise, ”The Secret Trio” grubu, kalabalığa Ortadoğu ve Balkanlardan esintiler sunarken, klarnetçi Hüsnü Şenlendirici de, geçtiğimiz haftalarda vefat eden Türkiye’nin başarılı müzisyeni İlhan Erşahin’in son projesi ”Wonderland”ını seslendirdi.

Selda Bağcan Türk bayrağını New York'ta dalgalandırdı...

Kaynaklar:
 Magazinsortie, Ajanslar, Turkish Journal, Turkish NY

Editör: TE Bilisim