Şevval Sam "Müzeyyen Senar, farklı tarzlarda şarkılar söylüyor olmama rağmen kendime Klasik Türk Müziğini zemin olarak seçmemin sebebidir. Genç kızlık dönemimde yaşıtlarım, zamanın popüler şarkılarını dinlerlerken, ben Müzeyyen hanım’ın eski kayıtlarını bulmak için kapı kapı dolaşırdım. Yıllar önce biri bana Müzeyyen Hanım'ın 1954 kayıtlarını verdi. O kaseti “içtim” diyebilirim. Onunla ruhsal, organik bağım o dönemde kuruldu. Yıllar sonra Kalan Müzik sayesinde diğer arşiv kayıtlarına da ulaşarak alaturkayı, dönemin ruhundan ve tavrından dinleme şansına eriştim. O kadar dinledim ki, bir zaman sonra alaturkayı dönemin tavrı ile söylemeye başladım. İlk albümüm “Sek”i çıkardığımızda, benim için Klasik Türk Müziğinde en önemli insan tarafından bu kadar beğenileceği aklıma gelmezdi. Bir gün bir radyo programına giderken annem aradı. Feraye abla annemi aramış. Müzeyyen Hanım’ın sadece beni dinlediğini ve çok  keyif aldığını söylemiş. Herkese de albümü hediye ediyormuş. Bunu duyunca oturduğum yerde başım döndü. Bodrum'a hemen ziyaretine gittim. O zamanlar sağlığı iyiydi. Bana bir hikaye anlattı:
- Senden de ufaktım, Sadi Işılay beni Deniz kızı Eftalya’ya götürdü ve “bak kızım bu kadın Türk Müziğinde çok önemli bir sanatçıdır. Elini öp, el al..”dedi. O gün Eftalya hanım hasta yatağında yatıyordu. Hayata bak ki, aradan 70 yıl geçmiş, bugün ben hasta yatağımda yatıyorum ve sen benim elimi öpmeye geldin. Yolundan ayrılma, çok güzel söylüyorsun. Benim gibi.." dedi.

Cumhuriyet'in Divası Müzeyyen Senar genç yorumcu Şevval Sam ile.

Başarılı yorumcu Şevval Sam; "Ona bir şarkı söylememi istedi. Antakya türküsü "Altın tasta gül kuruttum"u söyledim diyeceğim ama heyecandan söyleyemedim galiba. Duygularını rahatça ifade edebilen birisi değilim. Ziyaretine gittiğimde, kaldığım süre boyunca onun enerjisini seyrettim. Bazı insanlar bu dünyaya boşuna gelmiyor. Müzik saf alanda titreşen bir frekanstır. Diğer bir deyişle îlahî bir boyuttur. Bu alana aracılık edenler de Müzeyyen Senar gibi benim için yüksek ruhlardandır. Onun -annemin deyişiyle- iltifatına mazhar olmak  benim için büyük bir onur. Yaşadığı döneme şahitlik ettiğim için çok şanslıyım." diyerek duygularını paylaştı.
Editör: TE Bilisim