Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, 20 gündür tedavi gördüğü Ümraniye Afiyet Hastanesi’nde, kalp yetmezliğinden dün yaşamını yitirdi.

Usta sanatçının oğlu Arda Aydın, sosyal medyada dolaşan "Sezai Aydın koronavirüs nedeniyle vefat etti" şeklindeki iddialara açıklık getirdi.

"SAĞ BACAĞI KESİLMİŞTİ" 

Instagram hesabından video yayınlayan Arda Aydın, babası Sezai Aydın'ın uzun zamandır sağlık sorunları yaşadığını vurgularken, acı gerçeği şu sözlerle açıkladı:

"Basında babamın koronavirüsten öldüğüne dair haberler çıkmış. Babam zatürre geçirdi ve sekiz ay önce sağ bacağı ampute edilmişti, kesilmişti yani bilmeyenler için..."

"SON İKİ COVİD TESTİ NEGATİF ÇIKTI" 

"Bu aralar her yoğun bakımda yatan koronavirüs nedeniyle yatmıyor. Son iki koronavirüs testi de negatif çıktı. Kalp yetmezliğinden vefat etti. Baş sağlığı mesajları için teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın, hoşça kalın."

"Sol bacağındaki diyabetik yaraları tekrar açıldı. Vücudunda yoğun bir enfeksiyon vardı ve yoğun bakımda tutuluyordu. Enfeksiyon nedeniyle iyileşememe durumu söz konusu oldu..."

EŞİ GEÇEN AY HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Sezai Aydın'ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın, kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Levent Kırca ve Sezai Aydın eski mutlu günlerde, birlikte objektife böyle poz vermişlerdi.

SEZAİ AYDIN'IN VEFATI SANAT DÜNYASINI SARSTI

Usta oyuncu Sezai Aydın'ın vefatı dostlarını da yasa boğdu. Duygularını dile getiren ünlü isimler sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

SEVİNÇ ERBULAK 

"Her oyun gecesi bu gece ne yapacak acaba der, ders gibi dinlerdim seni. Kızımı boyu dizlerimde biten yaşında sahneye çıkarmıştın Eskimo sahnemizde. Son antremde de “güldürme ne olur” dediğimde bir şey yapmayacağım gel sen gel derdin hep. Çok şanslıydık Sezai ağabey, ve şansımızın farkındaydık. Mekanın cennet olsun, başta ailenin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

DERYA BAYKAL 

"Ah Sezai güzel arkadaşım… Çok üzüldüm. Elinin tersiyle yapardın seslendirmeleri. Neşeni, hayat enerjini sonuna kadar ortaya koyardın. Ankara yıllarımızda neredeyse her gün birlikte dublaj yapardık, o günler çok güzeldi. Seni özleyeceğiz. Huzurla uyu sevgili dost. Ailene tüm sevenlerine sabırlar dilerim."

AYŞE KÖKÇÜ 

"Sevgili Sezai Aydın hayatını kaybetmiş çok üzgünüm..."

SEZAİ AYDIN KİMDİR? 

15 Şubat 1952 doğumlu Sezai Aydın, Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Şehir Tiyatroları'nda uzun yıllar görev yapan Aydın, bir dönem Keçiören Belediyesi'nde 'Cumartesi Cumartesi' adlı çocuk eğlence programının sunuculuğunu üstlendi. Aydın; 'Yahşi Cazibe', 'Gönül İşleri' gibi yapımlarda da rol aldı. Sezai Aydın, tiyatro, dizi ve sinema sektörünün aranılan isimlerindendi. Sanatçı: Rock, Rambo, Cosby Ailesi, Taş Devri gibi çok sayıda yapımda seslendirme yaptı. 

Editör: TE Bilisim