Sezen Aksu'nun sahibi olduğu yapım şirketi SN Müzik'in, internet gazetesi Kültür Servisi'ne açtığı davanın ilk duruşması yarın saat 10.00'da, Çağlayan'da İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

TIKLAYIN - "Bu dava, bağımsız gazeteler üzerinde ekonomik bir baskı"

Kültür Servisi'ni avukat Gökhan Ahi savunurken; Sezen Aksu'yu, daha önce Erdil Yaşaroğlu'nun avukatlığını yapan Kadir Kurtuluş temsil edecek.

İnternet sitesine açılan davanın gerekçesi ise Aksu'nun YouTube için özel hazırladığı şarkısını aynı platform üzerinden yönlendirmesini vererek haber yapmaları. 

Sezen Aksu, "Demo" adını verdiği bir albüm hazırlamış, albümün ilk şarkısı olan "Begonvil"i, "YouTube için özel olarak hazırlanan Demo albümünün ilk parçası Begonvil..." sözleriyle paylaşmıştı. İnternet sitesi de Youtube için hazırlanan albümü, YouTube yönlendirmesine yer vererek haber yapmıştı. Aynı haber benzer içerik ve başlıkla birçok sitede de yayınlanmıştı.

Kültür Servisi sitesinden yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Arabulucunun önce 11 bin, sonra 9 bin lira istediği sürecin bitiminde SN Müzik, işte bu haber nedeniyle Kültür Servisi'ne, 5846 sayılı Kanun'un 71/1 maddesine göre "manevi ve mali haklara tecavüz" suçlamasıyla dava açtı.

"Okurlarımızla bu süreci paylaştığımızda, olay basında ve sosyal medyada yer buldu. Sonrasında yaşananları birkaç cümleyle aktarmak isteriz:

Sezen Aksu ve SN Müzik yöneticisi tepkilerin ardından bize ulaştı. Konunun / davanın kapanması için avukatlarınca hazırlanan bir protokolü imzalamamızı teklif ettiler. "Telif hakkı ihlalinde bulunduğumuzu" beyan eden ve gizlilik maddesi içeren protokolü imzalarsak, dava ilk duruşmada düşecekti. Gizlilik maddesinin nedenini "belki imzaladığınızı duyurmak istemezsiniz" diye açıkladılar.

"Bir kez daha telif hakkı ihlalinde bulunmadığımızı, kimsenin "manevi ve mali haklarına tecavüz etmediğimizi", böyle bir protokolü imzalamayacağımızı söyledik, teklifi reddettik." (Bianet)

Editör: TE Bilisim