Türk pop müziğinin en başarılı şarkı yazarı ve yorumcularından Sıla, geçtiğimiz hafta ilk ayağını sahneye taşıdığı "Heybeden Şarkılar" konserlerinin ikinci serisini de 20-21 Ocak'ta gerçekleştirdi. Alışılagelmiş Sıla konserlerinin repertuvarının dışında özel bir seçki ve farklı aranjelerle sahne alan Sıla'ya bu konserlerde de müzikseverlerin ilgisi büyüktü.

Tamamını albümlerinin kronolojik sırasına göre hazırladığı "Heybeden Şarkılar" konserlerinin açılışını “Epeydir çalmadığımız, özlediğimiz şarkılar vardı. "Böyle birşey yapmalıyız" diyerek bu konserleri yapmaya karar verdik. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz.” sözleriyle yapan Sıla, tüm müzisyen arkadaşlarını tek tek sahneye davet etti.
Dokuz yıllık müzik kariyerinde yayınladığı altı stüdyo albümde yer alan şarkılarını dinleyicilerle hep bir ağızdan seslendiren Sıla, albümlerindeki şarkıların yanı sıra; sözü ve bestesi kendisine ait olan “Dağınık Yatak” ve “Gönlümün Efendisi” şarkılarını da kendi yorumuyla sahneye taşıdı. Riff Cohen’in Fransızca seslendirdiği “Helas” şarkısını da kendi yorumuyla dinleyicilerle buluşturan Sıla, sahnede kaldığı 3 saat boyunca 40 şarkı seslendirerek dinleyicileri kendi müzik yolculuğunda çok özel bir gezintiye çıkardı.
Sıla, konserinin ikinci yarısında bir ara sahneyi çelloda kendisine eşlik eden, Rubato grubunun vokali Özer Arkun’a bıraktı. Özer Arkun’un “1980” yorumu seyirciden uzun süre alkış aldı. Ardından sevilen şarkılarıyla konserine devam eden Sıla, Erol Evgin’in “Altın Düetler” albümünde seslendirdiği “Ateşle Oynama” düetini, geri vokallerde kendisine eşlik eden Dünya Kızılçay ile birlikte seslendirdi.

Geri vokallerde Dünya Kızılçay, Sibel Gürsoy ve Tuba Önal, tuşlu çalgılarda Burak Erkul, keman ve udda Semih Çelikel, davulda Alp Türeci, bas gitarda Cudi Genç, çelloda Özer Arkun, perküsyonda Cengiz Ercümen ile Murat Yeter ve gitarda da Efe Bahadır’ın Sıla’ya eşlik ettiği konserde, tüm müzisyenler Levon Kordonciyan imzalı özel smokinlerle sahne aldı. Sanatçının menajeri Serkan Güney'in sunumunu yaptığı konserlerde şarkı aralarında zaman zaman Sıla ve Efe Bahadır ile atışmaları da dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Üç farklı kostüm ile sahne alan Sıla, konserinin kapanışını “Afitap” ile yaparken tüm salon da büyük bir coşkuyla sahne önüne gelerek sevilen sanatçıya eşlik etti.

YOĞUN İLGİ ÜZERİNE “HEYBEDEN ŞARKILAR” YENİDEN!
Sıla'nın iki gün boyunca verdiği bu akustik müzik ziyafetleriyle unutulmaz saatlere imza attığı ve biletleri günler öncesinden tükenen “Heybeden Şarkılar” konserlerinin yeni tarihleri de gecikmeden geldi. Yoğun ilgi üzerine Sıla 4 Şubat'ta tekrar Maslak TİM Show Center’da dinleyicilerle buluşacak. Ankaralı müzikseverlerin ilgisini de yanıtsız bırakmayan sanatçı; 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "Heybeden Şarkılar" konseriyle Ankara Congressium'da sahne alacak.
Editör: TE Bilisim