Türk Pop Müziği'nin Megastar'ı Tarkan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde muhteşem bir konser verdi.

OLCAY ÜNAL SERT

Konserinin ilk bölümünde 32 kişilik dev orkestra ile Türk Sanat Müziği klasiklerini seslendiren Tarkan, ikinci bölümde ise hep bir ağızdan söylenen pop şarkılar ile yediden yetmişe herkesi coşturdu. Seyircisine muhteşem bir konser sunan sanatçı ilk bölümde işlemeli beyaz ceket ile göz doldururken ikinci bölümde ışıltılı rengarenk yıldızlarla dolu montu ile dikkat çekti. Konserinde zaman zaman konuşmalar da yapan Tarkan, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini söyledi. 

"Yalanım, yamuğum yoktur"

25 yıldır sahnelerde olduğunu belirten Tarkan, "Samimi olduğumu hissediyorum, sizlerde öyle hissediyor musunuz bilmiyorum ama olduğum gibi bir insanım. Umarım size de öyle yansıyordur. Yalanım yok, yamuğum yok. Varsa da yeri geliyor 'tamam' diyorum, kabulleniyorum ama hatasız da kul olmaz... Fesatlığım yoktur. Kimseye karşı kötü bir niyetim yoktur, hiçbir zaman. Şarkılarımdan beni tanıyorsunuz zaten." dedi.

"Zor günlerden geçiyoruz"

İzleyiciye, "Bu konserde bugün iyi hissediyor musunuz?" diye soran Tarkan, "Evet" yanıtını alınca, "Önemli olan o. Zor günlerden geçiyoruz, ülkece, milletçe, daha çok acıyı göğüsleyebilmek için, inanıyorum ki böyle sanatla, müzikle deşarj olmamız lâzım! Tekrar enerjiyle dolmamız lâzım ki güçlenebilelim. Yoksa, sıkıntı.. O yüzden bu gece kurtları dökelim. Kızarlarsa da, laf ederlerse de vebali benim boynuma" dedi.

Sıkı repertuar...

Konserinde rahmetli Müzeyyen Senar'ı anan Tarkan Cumhuriyet'in Divası'nın gelmiş geçmiş en büyük efsane olduğunu söyledi. Konseri Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye de izledi. Tarkan  Senar'ı andıktan sonra; "Öp Beni Ne Olursun" adlı hareketli şarkı ile konserine devam etti. Tarkan işlemeli beyaz ceketi ve kostümleri ile Sanat Güneşi Zeki Müren'i akıllara getirirken, danslarıyla da büyük beğeni topladı. 


Tarkan bu yıl sevenleriyle iki bölüm ve iki farklı orkestra ile buluştu.


İlk bölümde Tarkan, “Ahde Vefa” albümünün müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Ali İhsan Kısaç’ın yönetmenliğindeki 32 kişilik orkestra ile sahne aldı. Megastar Tarkan, Türk Müziği’nin unutulmaz eserlerinden “Dönülmez Akşamın Ufkundayız”, “Veda Busesi”, “Kaderimde Zehir Olsa” ve “Zeytin Gözlüm”ü seslendirdi.


“Cuppa”, “Sevdanın Son Vuruşu”, “Dudu”, “Kuzu Kuzu” ve “Öp” gibi tek bir ağızdan söylenen Tarkan şarkıları için davulda Volkan Öktem, bas gitarda Alp Ersönmez, akustik gitarda Ayhan Günyıl, klavyelerde Matthew Erdem ve Serhat Ersönmez, perküsyonda Mehmet Akatay, İsmail Darıcı ve Tunç Çakırgeri vokallerde Altay Oktar ve Murat Aziret vardı. Orkestranın şefliğini ise sahnede elektro gitarı ile Tarkan’a eşlik eden Can Şengün yaptı. Megastar’ın 7 konserlik Açıkhava konser serisinin sahne tasarımını Can Besbelli üstlendi.


Yedi gecelik konser maratonunun ön hazırlığını Tarkan ve ekibi dört prova ile gerçekleştirdi. Üç provayı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapan Megastar, Açıkhava’da bir genel prova ile Harbiye’deki 11. yılına hazırlandı.

İstanbul Tarkan’a doymuyor

On bir yıl art arda konser verdiği Harbiye Açıkhava’da bu yıl da sahne almanın heyecanını yaşayan Megastar, Hitt Prodüksiyon ve Atlantis Yapım organizasyonuyla 10 ve 11 Eylül tarihlerinde yeniden Açıkhava sahnesinde olacak.


Megastar Tarkan konserini tamamladıktan sonra alkış yağmuru dinmeyince "Cubba" adlı şarkı ile bis yaptı.
Editör: TE Bilisim