Yerli-yabancı birçok oyuna ev sahipliği yapan, Türkiye’nin en büyük ve uzun soluklu festivali olma özelliği taşıyan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali ‘‘En Kısa Gecenin Rüyası’’ oyunu ile kapanışını yaptı.

Timur Acar, Didem Balçın, Onur Ünsal, Mert Fırat, Melis Birkan, Beyza Şekerci gibi isimlerin rol aldığı ‘‘En Kısa Gecenin Rüyası’’ oyuncularından,

Timur Acar ‘‘İki tarafı seyirciyle çevrili bir sahnede ve ortada oynuyoruz. Bizim için değişik bir etkileşim heyecan oluyor. Nilüfer seyircisiyle olmak güzel... Daha öncede katılmıştık, bu sene gerçekten uzun ve çeşitli oyunların olduğu programı şık, pozitif bir festival olmuş. Burada olmak çok keyifli’’ dedi.
Melis Birkan ‘‘ Ben ilk defa geldim bu yüzden hiç tanışmadığınız bir seyirciye oynamak, reaksiyonları görmek sürprizli bir durum... Burada gayet güzel gülen yüzler vardı... Umarım bu tür festivaller her şehirde olur’’ dedi.
Mert Fırat ‘‘Benim bu festivale üçüncü katılışım, takip ettiğim bir festival, Nilüfer’i seviyorum. Festivalin fiyat politikasından tutun da seçtiği gruplara, ulaşmaya çalıştığı kitlelere kadar çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Önemli ve değerli bir festival’’ dedi.
 
 
Festival çerçevesinde, 7,5 TL ile 30 TL arasında değişen bilet fiyatları ile oyunları izleyebilecek olan tiyatro severler biletleri sahnelerin gişelerinden ya da internetten temin edebilirler.
 
 
Editör: TE Bilisim