Tiyatro eleştirmeni, gazeteci, yazar Üstün Akmen, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Üstün Akmen’in cenazesi 3 Kasım Salı günü saat 10.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenden sonra Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Üstün Akmen, 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Şişli 19 Mayıs İlkokulu’nu, İtalyan Lisesi ve Ticaret Okulu’nu, İstanbul İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 1960’lı yıllarda Atilla Berkan, Şerif Yüzbaşıoğlu ve Ergun Özer orkestralarında profesyonel şarkıcılık yaptı. Üstün Akmen, bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Medya ve İzleyici Koordinatörü, Genel Yayınlar Yönetmeni olarak çalıştı. 2001-2005 yılları arasında dört buçuk yılı aşkın bir süre Uluslararası P.E.N Kulüpleri Federasyonu Türkiye Merkezi’nin Genel Başkanlığını üstlendi. Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Genel Başkanıydı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı Bizim Gazete ve Evrensel gazetesinde yazıyordu.
Eserlerinden Bazıları: Çarşafın Gizlediği Dişilik, Suçsuz Laleler, Bir Günlük Dost, Kör Bakkalın Gözleri, Veee Perdeee, Yârim Nereyi Mesken Tuttun, Üçüncü Zil, Provasız Yaşam…

Editör: TE Bilisim