Yönetmen, tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Toron Karacaoğlu, yaz tatilini geçirdiği Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi’nde bulunan yazlık evinde, önceki gün 87 yaşında yaşamını yitirdi. Babasının 3 yıl önce Şehir Tiyatroları’ndan koparıldığını savunarak, bu nedenle camiaya küskün olarak hayata veda ettiğini söyleyen oğlu Ata Tamer Karacaoğlu, cenaze namazından önce taziyeleri kabul etti. Törene, Karacoğlu'nun ailesi ve yakınları ile tiyatro sanatçıları Zihni Göktay, Süha Uygur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve ses sanatçısı Onur Akay katıldı.

"Disipliniyle, bilgisiyle tiyatroya olan saygısıyla örnek oldu"

Kendisinden çok şey öğrendiklerini anlatan Zihni Göktay, "Disipliniyle, bilgisiyle tiyatroya olan saygısıyla bize çok örnek oldu. Onun izinden yürümeye gayret edeceğiz bundan sonra. Mekanı cennet olsun. Geride kalan kederli ailesine ve hepimize başsağlığı diliyorum, Türk tiyatrosunun başı sağolsun." diye konuştu.

ZEKİ MÜREN’İ BERABER OYNAYACAKTIK

Twitter adresinden “Son Yolculuğuna uğurladık, nur içinde yatsın büyük usta” yazarak mezarının fotoğrafını paylaşan Onur Akay, cenaze namazından önce Karacaoğlu ile ilgili bir anısını anlattı. Akay, “Plak şirketimin istediği para yüzünden, yıllar önce tiyatrocu Nedim Saban’la anlaşma yapılamamıştı. Eğer anlaşma yapılsaydı Zeki Müren Müzikali’nde Zeki Müren’in gençliğini ben, yaşlılığını ise Toron Karacaoğlu oynayacaktı. Bir ödül töreninde ise Toron Karacaoğlu bana Zeki Müren’le anılarını anlatmış, Müren’le ortaokul yıllarında sınıf arkadaşı olduğunu söylemişti. O gün kendisi ile fotoğraf çektiremedik ama merhum oyuncular Gazanfer Özcan ve Ülkü Özcan’la fotoğraf çektirdiğimiz fotoğraf karesinde, sürpriz bir şekilde Toron Karacaoğlu da yer almıştı ve dün Instagram adresimden o fotoğrafı paylaştım. Mekânı cennet olsun inşallah.” dedi.

Editör: TE Bilisim