Aralarından Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı gibi önemli isimlerin yanı sıra Türk müziğine büyük emekleri geçmiş ustalık ve hocalık sıfatları ile adlandırılacak sekiz büyük sanatçı “Devlerin Sahnesinde Özlediğimiz Türk Müziği” adlı konser projesinde bir araya geldiler. Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserde Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Mustafa Sağyaşar, Ayşe Taş, Neşe Can, Kutlu Payaslı, Ali Şenozan ve Zekai Tunca Türk sanat müziğinin seçkin eserlerini seslendirdiler.

Türk sanat müziği sevenleri de heyecanlandıran konser büyük ilgi gördü ve konseri yaklaşık iki bin kişi izledi. Usta isimlerin topluca yaptığı ve adeta kulakların pasını silen muhteşem bir fasıl ile başlayan konser daha sonra solo olarak devam etti. Fasıl sırasında sahneye davet edilen TRT sanatçısı Ayşe Ekiz’in Bülent Ersoy’un kucağına mini etiği ile oturması dikkat çekti..
Ünlüler konsere akın ettiler…

Türk sanat müziği sevenlerin büyük bir keyifle izledikleri konseri izlemek üzere pek çok ünlü isim de konsere geldi. Nilgün Belgün ve kızı, Ayşe Tunalı, Aslı Hünel, Erkan Özerman, Prof.Dr.Demir Budak ile ünlü bazı gazeteciler de konseri izleyenler arasında yer aldılar. Muazzez Abacı’nın tadına doyulmayan güçlü sesi ile açtığı solo konserlerin en sonunda da Bülent Ersoy sahne aldı.
Ersoy’un kıyafeti…

Konserde en son sahneye çıkan Bülent Ersoy şarkılarının yanı sıra kıyafeti iyle de ilgi gördü. Modacı Ertan Kayıtkent imzalı kıyafet bir defile için podyumda giyilmek üzere tasarlanmış. Ancak Bülent Ersoy’un kıyafeti çok istemesi üzerine kıyafet defile kreasyonundan çıkarılarak Ersoy’a verilmiş. Maroken likra kumaş üzerine siyah kaz tüyleri ve manolya çiçekleri ile süslü kıyafet beğeni kazandı.
“Tırıvırı şarkıları boşverin…”

Sahneye çıkarak 13.ve 14. yüzyıllarda yaşamış önemli Osmanlı bestekarlarının eserlerine de yer veren sanatçı “Tırıvırı günümüz şarkılarını boş verin. Ben size gerçek, ağır söylenmesi zor kallavi eserleri söyleyeyim” dedi. Sanatçı söylediği şarkılardaki performansı ile alkış alırken, finalde de tüm sanatçılar birbirlerine sarılarak adeta sevgi yumağı oldular ve söyledikleri neşeli şarkılar muhteşem bir final yaptılar.

Muhteşem konsere Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı söyledikleri şarkılarla damga vurdular.


Editör: TE Bilisim