Ses sanatçısı Onur Akay, şair ve yazar Sadettin Kaplan’ın 2 gün önce toprağa verildiğini duyurdu.

72 yaşında vefat eden günümüz tanınmış şair ve yazarlarından Sadettin Kaplan’ın, 2 gün önce toprağa verildiği ortaya çıktı. Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’ın Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyulan ölüm haberi, edebiyat dünyasını yasa boğdu. Akay, “Çevre, Kültür ve Devlet bakanlıklarından ödülleri bulunan şair ve yazar Sadettin Kaplan’ı kaybettik. Kaplan, Türkiye Gazetesi ve Türkiye Çocuk Dergisi yazar kadrosunda görev yapmış, çok önemli bir şairimizdir. Büyük bir okuyucu kitlesine sahip olan Sadettin Kaplan, 2 gün önce toprağa verildi ve maalesef kimse bilmiyor. Mekanı cennet olsun inşallah.” notunu yazarak, Kaplan'ın fotoğraflarını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün, geçen sene düzenlediği Sadettin Kaplan’a Saygı Gecesi, birçok edebiyatçıyı bir araya getirmişti.

Sadettin Kaplan Kimdir?
1944 yılında Ağrı’nın Patnos ilçesinde doğdu. İlköğrenimini doğduğu ilçede, orta öğrenimini parasız yatılı olarak Erzurum Lisesi'nde tamamladı. Sonra 1964 yılında girdiği Astsubay Okulu'ndan 1966 yılında mezun oldu. Jandarma teşkilatında yurdun muhtelif il ve ilçelerinde 20 yıl hizmetten sonra, 1986 yılında kendi isteğiyle emekli oldu.

Emekliye ayrıldıktan sonra Türkiye Gazetesi ve Türkiye Çocuk Dergisi yazar kadrosuna girdi. Edebiyatın hemen her dalında eser verdi. Kitapları dışında tiyatro, senaryo ve radyo oyunları, radyo ve televizyonlarda yayınlandı.
Editör: TE Bilisim