“Unut Beni Kalbimdeki Hicranla Yalnız Kalayım" , "Kapın her çalındıkça o mudur diyeceksin" ve "Anar Ömrümce Gönül Giden Sevgilileri" gibi  unutulmaz eserlere imza atan efsane sanatçı Ahmet Kaçar 92 yaşında hayatını kaybetti. TRT repertuvarında 20’nin üzerinde eseri bulunan ve şarkıları Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, Emel Sayın gibi ünlü isimlerce seslendirilen Ahmet Kaçar'ın ölümünü 'Felâket Tellalı' olarak anılan TSM sanatçısı Onur Akay duyurdu.  

Eserleri pek çok ünlü sanatçı tarafından seslendirilen besteci; söz yazarı ve şair Ahmet Kaçar, Giresun'da tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat etti.

Görele ilçesinde yaşayan Kaçar, bir süredir tedavi gördüğü Görele Devlet Hastanesi'nde gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

TRT REPERTUVARINDA BİRÇOK ESERİ VAR

Kaçar'ın cenazesi, Görele Hasanağa Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından, ilçeye bağlı Sağlık köyündeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Güfteleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen Kaçar'ın TRT repertuvarında da birçok eseri bulunuyor.

AHMET KAÇAR KİMDİR?

1926’da Görele’nin Çürükeynesil (Sağlık Köyü – Çillioğlu Mahallesi) Köyünde doğdu. 2. Dünya Savaşı’nın getirdiği yoksulluklar sonucu eğitimi lise yıllarında yarıda kaldı.

Hayatının en verimli yıllarını tapu sicil memuru olarak sürdürdü. Emekli olduktan sonra zamanını tümden şiire, müziğe, çiçeklere ayırdı.

“Unut Beni Kalbimdeki Hicranla Yalnız Kalayım" ve "Anar Ömrümce Gönül Giden Sevgilileri" gibi TRT repertuvarında 20’nin üzerinde eseri bulunmaktadır. 

KİMBİLİR (1963), YALANCI (1984), SON UFUKLAR (1995) ve son olarak YILLAR (2004) Ahmet Kaçar’ın yazdıklarını, söylediklerini tümü ile bir araya topladığı eserlerdir.

Editör: TE Bilisim