Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 10. Uluslararası Klarnet Festivali ilk gününde seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Her yıl birbirinden özel etkinliklerle şehrin farklı noktalarında 100’den fazla sanatçı, 200’den fazla konser ve dinletiyi müzikseverlerle buluşturan Uluslararası Klarnet Festivali 10. yılında Yeşilçam’ın unutulmaz sesi Belkıs Özener’e Saygı Konseri ile başladı.

Atlas Sineması’nın tarihi sahnesinde tarihi dakikalar

Belkıs Özener’in hayat hikayesi Atlas Sineması’nın beyaz perdesinden seyirciye aktarılırken müzikseverler nostaljik dakikalar yaşadı. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Hakan Bilgin üstlenirken, ünlü sanatçılar; Hakan Aysev, İpek Açar, Serkan Çağrı, Suzan Kardeş ve Yonca Lodi, Özener’in sesinden bilinen Yeşilçam şarkılarını seslendirdi.

Sanatçılar, Atlas Sineması’nın bu büyülü atmosferinde Yeşilçam’a ve Belkıs Özener’e saygı duruşunda bulunmanın çok önemli olduğunun altını çizerken, bunu sağladığı için Klarnet Festivali’ne de teşekkür ettiler. Her sanatçının birbirinden özel eserleri seslendirdiği gecede “Sevemedim Karagözlüm”, “Aşkım Bahardı”, “Azize”, “Dudaklarında Arzu” ve “Benim Gözüm Sende” gibi Yeşilçam’ın efsaneleşmiş şarkıları yer aldı.

“40 yıldır bu anı bekledim”

Belkıs Özener, konserin sonunda Serkan Çağrı ve oğlu Barkın Özener’le sahneye çıktı. Özener “40 yıldır bu anı bekledim, ölsem de artık üzülmem” dedi. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, katılım sağlayan sanatçılara ve özellikle de Serkan Çağrı’ya vefasından ötürü teşekkür eden Belkıs Özener “Yıllarca kendimi göstermedim, başkalarının önüne geçmemek için ama şu an burada bu salonda sizlerle beraber olmak ve bu duyguyu yaşamak çok özel, provalarda sanatçı dostlarımı dinledim, gözyaşlarımı tutamadım, iyi ki geldiniz, iyi ki hep beraber buradayız” dedi.

Editör: TE Bilisim