'Yılın Enleri'ne özel ödül

Her yıl geleneksel olarak İYEDER (İstanbul Yardımlaşma ve Eğitim Derneği) tarafından  düzenlenen ödül töreninde ‘Yılın Enleri’ sahiplerini buldu. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Kadir Çöpdemir’in sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde iş, sanat ve siyaset dünyasının tanınmış simaları da hazır bulundu. Gece Neyzen Burcu Karadağ’ın muhteşem bir dinletisiyle başladı. Elif Şafak’ın Aşk romanından ‘Şems’in 40 Kuralı’nın dev ekranda akmasıyla başlayan  enstrümantal dinleti, 40 dakika boyunca misafirleri mest etti.  Ödül töreninin hemen ardından Yetenek Sizsiniz programında gösterdiği performansla milyonlara kendini sevdiren Atalay Demirci stand_up gösterisiyle sahne aldı ve izleyenleri kahkahaya doyurdu.
 
AB Bakanı Egemen Bağış, Orhan Gencebay'a 'Yılın Enleri' Ödülünü verdi.

 YILLIN VEFA ÖDÜLÜ
Ömer Okçu (Hekimoğlu İsmail)
Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Okçu’nun ödülünü yıllardır beraber olduğu manevi evladı Cezmi Aşıroğlu, Ahmet Özhan’ın elinden aldı.
 
YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ
Çocuklar Gülsün Diye
Ödülü Dernek çalışanı Gönül Güvenir, Yedirenk Sanat Vakfı Başkanı Ali Tokul’dan aldı.
 
YILIN TV PROGRAMI
Kim Milyoner Olmak İster-ATV
Ödülü programın sunucusu Kenan Işık, kendisine ‘ustam’ diye seslenen oyuncu İpek Tuzcuoğlu’nun elinden aldı. Tuzcuoğlu, Işık’a ‘Umarım ben de birgün sizin elinizden ödül alırım’ dedi.
 
YILIN TV DİZİSİ
80’ler
Dizinin oyuncuları ödüllerini İYEDER Başkanı Burhan Karakaş’tan aldı.
 
YILIN TV KANALI
TRT Haber
Ödülü TRT Haber Genel yayın Yönetmeni Ahmet Böken,  gecenin organizasyonunu üstlenen Gürkan Vural’ın elinden aldı.
 
YILIN GAZETECİSİ
Metehan Demir
Genç gazeteciye ödülünü müsteşar Mücahit Demirtaş verdi.  Metehan Demir, Ankara gazeteciliğinin İstanbul gazeteciliğinden farkını anlatabilmek için Tarkan’ın Ankara’ya geldiğinde ‘Sn Tevetoğlu’ diye seslenildiğinde şaşırdığını anlatarak ifade etmeye çalıştı.
 
YILIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ
Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu
Ödülü Federasyon başkanı Cengiz Hortoğlu, geçen yıl aynı ödülü alan Kimse Yok Mu Derneği başkanı Celal Türkoğlu'ndan aldı. Dernek Başkanı konuşmasında ödülün kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğinden bahsetti.
 
YILIN RADYOSU
Radyo Alaturka
Ödülü, radyonun genel yayın yönetmeni Seçil Süslü, kendisi de radyo programcılığı kökenli olan ve şöhreti bu şekilde yakalayan, gecenin de sunucusu Kadir Çöpdemir'in elinden aldı…
 
YILIN SPORCUSU
Aslı Çakır Alptekin
Bu yıl olimpiyatlarda gururumuz olan Aslı Çakır Alptekin, ödülünü almak üzere sahneye çıktığı anda bir alkış tufanı koptu. Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıza Şenbaba’nın elinden ödülünü alan Alptekin’in konuşması sık sık alkışlarla kesildi.. ‘Olipmiyatlarda her zaman tüm Türkiye’nin duasını ve gücünü hissettik.  Olimpiyatlar eskiden bizim için hayaldi. Ama artık değil. Lütfen çocuklarımızı spora teşvik edelim. Olimpiyatlarda en güzeli de İstiklal Marşı’mızı okutup, bayrağımızı dalgalandırabilmemizdi’ dedi…
 
YILIN SANATÇISI
Orhan Gencebay
Ödülünü Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın elinden alan Orhan Gencebay sözlerine, gecenin başında Neyzen Burcu Karadağ’ın ‘Şems’in 40 Kuralı’ isimli gösterisinden çok etkilendiğini ve gözlerinin dolduğunu ifade ederek başladı. Gencebay'ın okuduğu şiir ise uzun süre alkışlandı.
Editör: TE Bilisim