Dizi setinde 18 saat çalışan kadın yönetmen Nisan Akman çekimlere ara verdiği sırada beyin kanaması geçirdi.

Türkiye'nin ödüllü ilk kadın yönetmenlerinden olan 54 yaşındaki Nisan Akman, yakında ekranlara taşınacak olan Orhan Kemal'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Kötü Yol" dizisinin setinde beyin kanaması geçirdi ve kısmi felç oldu.

Olay 4 gün önce yaşandı. Nisan Akman, başrollerini Cansel Elçin, Şükran Ovalı ve İlker Aksum'un paylaştıkları "Kötü Yol" adlı yeni bir televizyon dizisinin çekimleri için Balat'ta kurulan sette çalışıyordu.

Titizliğiyle tanınan usta rejisör, aşırı sıcakta gününün neredeyse 18 saatini sette geçiriyordu. Akman, bazı teknik aksamalar olunca hayli sinirlendi ve gerginleşti. Aksaklığın giderilmemesi üzerine kameraya "stop" emri veren Akman, "Biraz sahilde dolaşıp kafamı toparlayayım" diyerek sahilde yürüdüğü sırada yere yığıldı.

Hemen taksiyle Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Akman'a müdahale edildi. Bir kan pıhtısının Akman'ın beynine giden damarı tıkadığı ve buna bağlı olarak sağ tarafının felç olduğu anlaşıldı.

Ünlü yönetmenin rahatsızlığının aşırı stres, yoğun çalışma ve sıcağa bağlı olarak meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Akman, önceki gün durumundaki düzelme üzerine yoğun bakımdan normal odaya çıkarıldı. Akman'ın diziye en az 2 ay ara vereceği öğrenildi.

KADIN KARAKTERLERİN AĞIRLIKTA OLDUĞU FİLMLERİYLE TANINIYOR

1958 Ankara doğumlu Nisan Aksan, genellikle kadır karakterlerin ön planda olduğu filmleriyle tanınıyor.


1986-1987 yılları arasında sinema filmleri Beyaz Bisiklet, Bir Kırık Bebek ve yapımcılığını da üstlendiği Dünden Sonra Yarından Önce'yi çeken Akman, bunların ardından sinemayı bırakarak Türkiye'den ayrıldı ve İngiltere'ye yerleşti. 16 yıl burada yaşadıktan sonra Türkiye'ye geri döndü.

Döndükten sonra yönetmenliğini Hakan Gürtop'tan devraldığı Parmaklıklar Ardında dizisinde çalıştı.

Akman, Beyaz Bebek adlı filmiyle 1986 yılında 23. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Jüri Özendirme Ödülü aldı. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim