Şarkılarıyla 4 kuşak nesile seslenen Zülfü Livaneli “Avea İle Yıldızlar Açıkhava’da” sahnesinin konuğu oldu. BKM organizasyonu ile gerçekleşen konsere yağan yağmura rağmen ilgi büyüktü. İstanbullular rengarenk yağmurluklarıyla şarkılara bir ağızdan eşlik etti.

Yıldızların altında konuklarını “Merhaba” parçasıyla karşılayan Livaneli, “ Bu gece gerçekten benim için sürpriz oldu. Çünkü bu gece ki yağmuru, fırtınayı görünce ‘Herhalde hiç kimse gelmez.’ Ve sizler yağmurun altında buraya geldiniz. Yağmura fırtınaya rağmen burdasınız, çünkü siz fırtınalardan geçtiniz, yağmurlardan geçtiniz. Darbelerden geçtiniz, Balyozlardan geçtiniz, Ergenekon’lardan geçtiniz. Ve sonunda sapasağlam, aslan gibi, Mustafa Kemal’in Türkiye’sinde hayata geldiniz. Hoşgeldiniz.” Diyerek konserine “Güneş Topla” parçasıyla devam etti.

NAZIM HİKMET’İN “SAAT 4”Ü İLK KEZ HARBİYE AÇIKHAVA SAHNESİ’NDE NOTALARA DÖKÜLDÜ!

Gecede Livaneli, gençliğinde ev arkadaşı olduğunu belirttiği Uğur Mumcu başta olmak üzere Nazım Hikmet, Deniz Gezmiş, Berkin Elvan ve Soma’da hayatını kaybeden tüm isimleri de anmayı ihmal etmedi.

“Yiğidim Aslanım” parçasını seslendirmeden önce bu şarkıyı ilk yazdığında Uğur Mumcu’ya dinlettiğini söyleyen Livaneli, Mumcu’nun kendisine “Bu şarkı tüm şehit olmuş aslanlarımızın ağıdı olmuş.” dediğini anlattı. Livaneli, Nazım Hikmet’in “Saat 4” şiirinin sözleri ile yaptığı bestesini ilk kez sahnede bu gecede yorumladı.


ZÜLFÜ LİVANELİ’DEN SÜRPRİZ SAZ DİNLETİSİ!

Gecede “Böyledir Bizim Sevdamız”, “Bulut Mu Olsam”, “Sevdalı Başım”, “Kardeşin Duymaz”, “Turna”, “Memik Oğlan”, “Gökkuşağı Gönder Bana”, “Ege”, “Kan Çiçekleri”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Leylim Ley”, “Sevda Değil”, “Gün Olur”, “Ey Özgürlük” ve “Bilmem” gibi bir çok parçasına repertuarında yer veren Livaneli’nin asıl sürprizi saz çalması oldu. “Turna” parçasında sazını alan Livaneli parçayı söylerken aynı zamanda saz çalarakta eşlik etti.

Konserde seyirciler zaman zamanda “Her yer Taksim, her yer direniş.” Tezahuratlarıyla Livaneli’nin konuşmalarına destek verdi.


YAĞMUR ALTINDA İKİ BİS!


Geceyi “Bilmem” parçasıyla bitiren Zülfü Livaneli’yi konukları alkış yağmuruna tuttu. Konserin bitmesini istemeyen izleyicilerin “Bir daha” sesleri ile Livaneli sahneye geri döndü ve “Odam Kireç Tutmuyor”u seslendirdi seyirci Livaneli’yi ikinci kez bise çağırdığında ise gecenin finali “Eşkiya Dünya’ya Hükümdar Olmaz” ile gerçekleşti.


AVEA İLE YILDIZLAR AÇIKHAVA’DA PROGRAMI:

23 Haziran Pazartesi – Güldür Güldür

24 Haziran Salı – Sertab Erener

25 Haziran Çarşamba – Erol Evgin

26 Haziran Perşembe – Kenan Doğulu

27 Haziran Cuma - MFÖ

3 Temmuz Perşembe – Kardeş Türküler Sahnesi’nde Sezen Aksu – Ara Dinkjian

17 Temmuz Cuma – Muazzez Abacı ve Ajda Pekkan

18 Temmuz Perşembe – Selçuk Balcı

19 Temmuz Cuma – Nilüfer

18 Eylül Perşembe – Arkadaşım Hoşgeldin

20 Eylül Cumartesi – İlhan İrem

25 Eylül Perşembe – Ziynet Sali / Despina Vandi
Editör: TE Bilisim