48. düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali’nde son olarak usta yorumcu Zülfü Livaneli saheneye çıktı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Livaneli, şarkılarıyla tüm Tekirdağlıları çoşturdu. Livanleli’nin 25 bin hayranı konserde yalnız bırakmadı. Kalabalık karşısında gören Livanel, “Şarkıları beraber okuyacağız. Benim korom sizlersiniz. Bizim koromoz milyonlar” diyerek teşekkür etti. Livaneli’nin konserini Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve CHP Miletvekili Süheyl Batum izleyenler arasında yer aldı. Livaleni’nin‘Yiğidim Aslanım’ şarkısını Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’da yerinden eşlik etti.

Koroya katılacaklar
Livaneli konserden saatler öncesinde Tekirdağ’a geldi. Belediye Başkanı Dalgıç ile görüştükten sonra ise Tekirdağ’ı gezdi. Livaneli, konserde iki saat kala İlham Restaurant’a gitti. Muhteşem deniz manzarası ve dalgaların sesi eşliğinde Yaklaşık 1 saat mekanda oturan Livaneli çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Batum ve Dalgıç’ın kendisine eşlik ettiğini söyleyen Livaneli, “Belediye Başkanı dostum Adem Dalgıç başta olmak üzere bir çok eski dostumu görmekten dolayı çok mutluyum. Süheyl Batum'da burada. Eskide demekte yanlış olu aslındar, onlar benim eskimeyen dostlarım. Birlikte sohbet ettik. Güzellikleri konuştuk. İlginç bir konser olacak. Buradaki herkes milletvekkileri dahil çeşitli konserimde bulunup, şarkılarımı söylemiş insanlar. Bugün onlarda koroya katılacak” dedi.

Şarkıcı değilim
Müzikte 41. yılı olduğunu leyen Livaneli, “41. yılım… Şimdi üçüncü kuşağa şarkı söylüyorum. Şarkıcıda değilim bestelerimi söylüyorum. Bu besteler kuşaklar ve kitleler yetiştirdi. Benim parçalarıda hemen herkesin bir hikayesi olduğuna inanıyorum. “Karlı Kayın Ormanı”, “Yiğidim Aslanım”, Leylim Ley” ve nicesi...

Sekiz yıl sonra albüm
Sekiz yıl sonra albümü çıkacağını söyleyen Livaneli, “Sonhabar’da çıkacak. Yep yeni şarkılar. Ayakta kaldığımız sürece işimize devam ediyoruz. Sizde gazeteciliği bırakıp, şarkıları söyleyin” şeklinde konuştu. Serenad kitabından çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen usta yorumcu, “Serenad çok tutuldu ve sevildi. Bu da beni mutlu ediyor. Çin’den, Amerika’ya 30 ilde kitaplarım çıkıyor. Fakat Türkiye’nin ana dilindeki okur en önemlisidir. Onların kitaplarıma eğilim göstermesi o da ayrı mutluluk kaynağı… Zaten hayatta kendi dinleyeceğim ve okurumdan her zaman çok büyük yaşam gücü aldım. Onlar olmasa Türkiye kadar zor ülkede ayakta kalamazdım” dedi.

Zülfü Livaneli Tekirdağ Kiraz Festivali'nde sahne aldı.

Kürtaj doğum konrtol yöntemi değildir

Kürtaj yasasını yorumlayan Livaneli, “Kürtaj doğum konrtol yöntemi değildir. Öyle olmamalı… Ama yasaklandığı zaman yapmak zorunda olanların hayati tehlikeye gireceği de göze alacak düşnecek olursak bence kürtaj yasal olmalı, yasa dışı hale getirilmemelidir” dedi. Tt arenada gerçekleştirilen Türkçe olimpiyatlarındaki Fethullah Gülen çağrısı ile ilgili soruya ise tebessümle yanıt veren Livaneli; ''Herşey zaten apaçık ortada. Ekleyebileceğim birşey yok. Yıllardır nereden nereye geldiğimiz ve nereye gittiğimiz apaçık belli'' dedi.


İlk gün protokol krizi yüzünden festivali terk eden İpek Tenolcay 2'inci gün kirazlarla sahneye çıktı.

Kiraz ile çıktı

Sunuculuk yapan İpek Tanrıyar alnından kirazlarla sahneye çıktı. Eline iğneyi alıp kirazları sağlarından bir kurdaleye diken Tanrıyar, konser öncesi sunumu bu badajla gerçekleştirerek festivalin en ilginç görüntülerinden birine imza attı. Bir gün önce protokol ile yaşadığı yer krizi basına yansıyan Tanrıyar, konu ile ilgili sorulara ise ne duyduysanız doğrudur cevabını verdi.


Kaynak: Samet ADAY / Akşam
Editör: TE Bilisim