Konserlerinde her yıl yeniliklere ve sürprizlere yer veren Livaneli, bu yıl da geleneği bozmadı. Zülfü Livaneli'ye “Meleklerim” dediği 50 kişilik çocuk korusu eşlik etti. Koro, Büyükçekmece'de kurulan ve Livaneli bestelerinden oluşan ilk konserini iki ay önce ''Çocuk Kalbim Seni Söyler'' adıyla sunan koroydu. Livaneli koroyu “Onlar Gazi Mustafa Kemal’in çocukları, 4. Kuşak bu şarkıları söylüyor" dedi.

Konserin açılışını " Asya Afrika" ile yapan Livaneli, daha sonra seyircisine teşekkür borçlu olduğunu söyledi. Livaneli açılış konuşmasında : “ Ne güzel birşey, biraz önce bu sahne merdivenlerinden çıkarken kaç gündür düşündüğüm birşeyi tekrar düşündüm. Biliyor musunuz ki, ben size teşekkür borçluyum. Çünkü sizler benim hayatımı kurtardınız. Türkiye gibi çok zor bir ülkede yetişince, çalkantılar darbeler, olağanüstü dönemler, o dönemlerdeki hapishaneler, bütün bu dönemlerde içerde, dışarda hiçbir imkanım yokken, basın benim yanımda değilken, tam tersine beni iftiralarla, suçlamalarla bunaltırken, Türkiye'deki ticari sistem, sistem oğlu sistem benim aleyhimdeyken, sadece sizler, burada bulunanlar, belki burada bulunanların abileri, babaları, anneleri, benim gibi sazı eline almış, bu toprağın sözünü, şiirini ve müziğini yapmaya çalışan genç ve hiçbir gücü olmayan bir inasa sahip çıktınız. Ve bu günlere kadar getirdiniz. Bunun için diyorum ki, elbette her sanatçı sevilmeyi, alkışlanmayı konserlerinin dolmasını sever ama benimki başka birşey. Sizler belki bizzat değil ama burada oturanların abileri, babaları, dedeleri çünkü bugün burada gördüğünüz gibi 4. Kuşak, bu şarkıları söylüyor. Sizler gerçekten de beni müzik olarak burada getirdiniz. Gericilik, karanlık beni boğardı. Ama sizin aydınlığınızla yaşamayı başardım. Sağolun. Size, sizi yetiştirenlere, ölmüşlerinize saygı duyuyorum, önlerinde saygı ile eğiliyorum. Bir Yunan filozofu demiş ki, ülkesinin türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür. Bu doğrudur. Çükü bu akşam burada dinleyeceğiniz parçalar, besteler yapılalı kaç yıl oldu, kaç iktidar geldi geçi. Kaç mahkeme, kaç sıkı yönetim, kaç Silivri geldi geldi geçti. Şarkılarımız dimdik hayatta. 40 yıldır sizinle beraber güneş toplamaya devam ediyoruz. "

Sanatçı, seyircinin dakikalarca alkışladığı konuşmasının ardından “Güneş Topla Benim İçin”, “Yiğidim Aslanım”, “Böyledir Bizim Sevdamız”, “Sevdalı Başım”, “Ege”, “Kan Çiçekleri”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Leylim Ley”, “Sevda Değil” gibi klasik Livaneli parçalarının tamamı binlerce kişilik seyirci korosu ile seslendirdi.

Konserde çocuk korosundaki Cansel Sapcılı’nın tek başına seslendirdiği "Belalım" şarkısı Turkcell Kuruçeşme Arena'yı doldurdan binlerce müzikseveri kendine hayran bıraktı. Zülfü Livaneli'ye sahnede Ferhat Livaneli yönetimindeki kendi orkestrası eşlik etti.

Zülfü Livaneli, konserde yeni şarkıları " haberleri açma baba" ve "bana bir şarkı söyle"yi de ilk kez dinleyiciyle buluşturdu. Konserin finalinde önce " özgürlük" sonra "bilmem şu feleğin" söylendi. Livaneli seyircisinin alkışları eşliğinde konserini tamamladı.

Turkcell Kuruçeşme Arena porgramı 13 Temmuz Cuma akşamı Ajda Pekkan konseri ile devam edecek. 15 Temmuz Pazar akşamı ise Boğaz kıyısında "Gazino Show" sahnede olacak.
Editör: TE Bilisim