Brad Pitt'in sözcüsü Cynthia Pett-Dante, People dergisine yaptığı açıklamada, çiftin nişanlandığını doğruladı ve çocuklarının çok mutlu olduğunu belirtti. Angelina Jolie ve Brad Pitt'in evlilik tarihine ilişkin bilgi verilmedi. Çiftin 3'ü evlatlık 3'ü biyolojik olmak üzere 6 çocukları bulunuyor.



AŞKLARI BAY VE BAYAN SMITH FİLMİYLE BAŞLAMIŞTI

Hollywood'un en parlak çifti Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin aşkı başrolleri paylaştıkları Bay ve Bayan Smith adlı filmle başladı.

Pitt o dönemde Jennifer Aniston ile evliydi. Başlarda birlikte olduklarına dair iddiaları yalanlayan çift daha sonra birbirlerine aşık olduklarını itiraf etti. Pitt, 2005 yılında Jolie aşkı uğruna 5 yıllık karısı Aniston'dan boşandı.

Brad Pitt ile tanışmadan önce Maddox'u evlat edinen Jolie daha sonra Zahara'yı da ailesine kattı.

Bir süre sonra Jolie ve Pitt'in ilk çocuklarını bekledikleri haberi geldi.

Çiftin ilk biyolojik çocuğu Shiloh 2006 yılında dünyaya geldi. Çift doğum için Namibya'yı tercih etmişti.

Basının, soyadlarından yola çıkarak "Brangelina" adını taktığı çift, son olarak Vietnamlı Pax Thien'i evlat edindi.

Küçük çocuğun aileye katılmasından sonra çiftin ikizleri Marcheline Vivienne ve Knox Leon dünyaya geldi. Çift bu kez doğum için Jolie'nin annesinin köklerinin uzandığı Fransa'yı seçti.

Bu, 36 yaşındaki Angelina Jolie'in üçüncü, 48 yaşındaki Brad Pitt'in ise ikinci evliliği olacak.

Ünlü aktör Jon Voight'in kızı olan Angelina Jolie ilk evliliğini 1996 yılında Johnny Lee Miller ile yapmıştı. Çift, 1999'da boşandı.

Jolie 2000 yılında ise aktör Billy Bob Thornton ile evlendi. Bu evlilik üç yıl sonra boşanmayla sona erdi.

Brad Pitt ile 2000 ile 2005 yılları arasında oyuncu Jennifer Aniston ile evli kalmıştı.


BABASI ÇOK SEVİNDİ


Angelina Jolie ve Brad Pitt bir süredir çocuklarının kendilerine "artık evlenin" dediğini anlatıyorlardı. Nişan haberi çiftin altı çocuğunu da mutlu etti.

Habere çok sevinen bir başkası da Jolie'nin babası Jon Voight. Aktör, US Weekly dergisine verdiği demeçte "Onlar adına çok mutluyum" dedi.

Nişan haberi Brad Pitt'in ebeveyni Jane ve William Pitt'i de mutlu etti.

Brad Pitt'in sevgilisine verdiği nişan yüzüğünü ünlülerin mücevhercisi olarak tanınan ve İngiliz kraliyet ailesiyle de çalışan Robert Procop tasarladı. Yüzüğün değerinin 250 bin dolar civarında olduğu ifade ediliyor.


Brad Pitt ismiyle tanınmış olan aktörün gerçek ismi William Bradley Pitt'tir. 18 Aralık 1963 yılında Shawnee, Oklahoma, ABD'de dünyaya gelmiştir. İngiliz asıllı bir ailenin oğlu olan Brad Pitt pek çok derginin düzenlediği dünyanın en seksi erkekler listesinde ilk sıralardadır. Brad Pitt'in çocukluğu kardeşleri Doug Pitt ve Julie Neal Pitt ile beraber, doğumunun hemen ardından taşındıkları Springfield kasabasında geçmiştir. Lise öğrenimini Kickapoo Lisesinde gerçekleştiren Pitt, okul yıllarında merak duymaya başladığı sporun yanı sıra okulun öğrenci işleriyle ilgilenmekteydi. Liseyi bitirdikten sonra gazeteci olmak amacıyla Columbia'da bulunan Missouri Üniversitesi'ne girdi. 1986 yılına gelindiğinde okulu bitirmesine yalnızca iki kredi kalmış olmasına karşın o üniversite yıllarında hayalini kurduğu hayatı yaşamak için okuldan ayrılarak Hollywood'a gitti.


Brad Pitt kimdir ?

Hollywood'a ilk gittiğinde Limuzin şoförlüğü gibi işlerde çalışmasının ardından hayali olan oyunculuk kariyerine başlamayı başardı. Brad Pitt'in 6 yıl boyunca oyuncu koçluğunu yapan Roy London, sanatçının kariyerinde önemli bir yere sahip. Head Of The Class adlı televizyon dizisinde aldığı ufak bir rol ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamasının ardından televizyon dizilerinde rol almaya devam ettiyse de beklediği çıkışı bir türlü yakalayamıyordu. Ta ki o dönem dünyayı kasıp kavuran Amerikan TV dizisi Dallas'ta rol almaya başlayıncaya kadar. Bu dizi Brad Pitt'in dünya çapında tanınan bir aktör olmasını sağladı.

1987 yılında Gizli Hayatlar adlı sinema filmiyle ilk uzun metrajlı oyunculuk deneyimini gerçekleştiren Brad Pitt aynı yıl ikinci filmi Less Than Zero'da da rol alarak kariyerine sinemada devam edeceğinin sinyallerini verdi. 90'lı yıllara kadar çeşitli filmlerde rol aldıysa da sinemadaki asıl yükselişi 1994 yılında rol aldığı İhtiras Rüzgarları filmiyle gerçekleşti. Aynı sene Bana Bir İyilik Yap ve Vampirle Görüşme filmlerinde de rol alan aktör artık büyük bir şöhretin sahibiydi. Ertesi yıl filmografisinde önemli yere sahip olan 12 Maymun ve Yedi adlı sinema filmlerinde rol aldı. Bu iki filmde daha sonra kült mertebesine erişecekti. Tibet'te Yedi Yıl, Joe Black, Fight Club, Kapışma, Ocean's Serisi, Meksikalı, Spy Game, Truva, Babil, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi gibi pek çok filmde rol alan aktörün filmografisinde daha çok izlenmeye değer film var.

Editör: TE Bilisim