Stüdyonun star ışığıyla dolduğu programda kahkahalar birbirini kovaladı. Dayı’nın şov programının bittiğini hatırlatması üzerine Arıkan, “Gain’e geçiyorum Dayı; seni yerinden edeceğim” dedi. “Ben her yerimi yaptırıyorum her gün” diyen Arıkan, starlığın püf noktalarını anlatırken, “Biraz sahtelik olacak. Herkese sarılıyor gibi yapacaksın ama hep bir mesafe koyacaksın” ifadelerini kullandı. GAİN’İn ses getiren dizisi Hamlet’te gerçek bir kurtla birlikte oynadığını anlatan Bozoklu, farklı rolleri oynamayı sevdiğini söyleterek, “Ben bu oyunculuk ortamının serserisiyim” dedi.

.

Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan ile Dayı Şov, kahkaha, özgüven ve eğlence noktasında adeta kendi zirvesini gördü. Star ışığını doyasıya yansıtan, hatta bazen Dayı’yı biraz fazla gölgede bırakan Enis Arıkan ve her daim samimi halleriyle Şebnem Bozoklu bir kez daha kendilerine hayran bıraktı. Haftasonuna pamuk gibi girmek için Cuma gecesi Dayı Şov’u seçenler sohbete adeta doydu.

Ben biraz yılanlık yaparım

Sohbete Dayı’nın birbirlerini ne kadar tanıdıklarına dair sorularıyla başlayan program konukları, kimin daha hırslı olduğu konusunda, “Enis Arıkan tabii ki” diyerek hemfikir oldular. “Kim en iyi sır saklar” sorusunun yanıtını ise, “Şebnem Bozoklu” diyerek verdiler. Enis Arıkan, “Ben mesela Ezgi’den duyduğumu hemen Şebo’ya yetiştiririm. Ben biraz o yılanlıkları yaparım ama hepsi de arkadaşım, bir şekilde kandırmışım” dedi.

“Üzerime gelme, hayatta ‘Gülben Ergen’ demem”

Dayı’nın “Sektörde herkesle arası iyi olan, her istendiğinde ağlayabilen kadın oyuncu hangisi” sorusuna, Şebnem Bozoklu “Ezgi Mola” diyerek doğru yanıtı verirken, Arıkan’ın önce “Aklıma bir isim geldi, iyi ki söylemedim” deyip, sonra Dayı ısrar edince, “Üzerime gelme, hayatta ‘Gülben Ergen’ demem” şeklinde cevap vermesi herkesi güldürdü.

“Gerçek bir kurtla oynadım”

Hamlet’te gerçek bir kurtla oynadığını anlatan Bozoklu, “Herkes kurt köpeği olduğunu sandı ama gerçekten vahşi bir kurttu. Düşünsenize, bir kurtla aynı yatağa yatıyorum, birlikte uyanıyoruz, birlikte arabaya biniyoruz…” dedi.

“Başka dünya güzeli kim var diye araştırıldı. Ben çıktım”

Hazal Kaya’nın başrolü oynadığı “Benden Ne Olur” isimli yeni filminin vizyona girdiğini anlatan Arıkan, menajerinin ilk başta Emel Sayın için yazdığı rolü sonradan kendisine verdiğini söyledi. “Pandemi dönemine denk geldi. Emel Sayın bu yüzden sete çıkamadı. Çıkamayınca başka mavi boncuk kim var, dünya güzeli kim var diye araştırıldı. Anketlerde ben çıkınca olay bana döndü” dedi.

“Ben bu oyunculuk ortamının serserisiyim”

“Bazı oyunculara belli roller yapışır” diyen Dayı’ya, “Hiç sevmem, öyle iş mi olur” diye karşılık veren Şebnem Bozoklu, “Ben niye oyuncu oldum. O zaman sürekli aynı şeyi yapacağım başka bir meslek seçerdim. Ben başka başka şeyler yapabileceğim için oyuncu oldum. Onun da tadını çıkarıyorum. Ben bu oyunculuk ortamının serserisiyim diyebilirim” dedi.

“Yüce rabbim hepsinden bir parça vermiş”

Arıkan, kendisine yönelik, “Hayattan eksik kalma gibi bir korkun var mı” sorusuna, “Evet var. Bir de çok korkuyorum, hepsini deniyorum. Belki şarkıcıyımdır ama farkında değilimdir deyip, O Ses Türkiye’ye çıkıyorum. Belki oyuncuyumdur diyorum, Camdaki Kız’a çıkıyorum. Belki sunucuyumdur, Dayı’dan iyiyimdir diyorum, şov programı sunuyorum. Yani yüce rabbim hepsinden bir parça vermiş” yanıtını verdi. Arıkan, “Şaka bir yana, sanatın içinde olmak beni çok mutlu ediyor. Çalışmayı çok seviyorum ve bu bana mutluluk veriyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

“Ben her yerimi yaptırıyorum her gün”

Dayı’nın “Starlık Nedir, Ne Değildir” ismini verdiği bölümde ise, Enis Arıkan Dayı’ya starlığı öğretmek için masasına geçti. Dayı’nın “Ben de sana dayı olmayı öğreteceğim” demesi üzerine, “Ben dayı olur muyum, ben Ajda Pekkan gibi hep gencecik kalacağım” yanıtını verdi. Dayı’nın “İstesen de olamazsın” şeklinde şaka yollu takılması üzerine ise, “Olamam olamam, Bu kadar estetikle olur muyum, ben her yerimi yaptırıyorum her gün” diyerek stüdyoyu kahkahaya boğdu.

“Ünlülükte biraz sahtelik olacak”

Starlığın püf noktalarını anlatan Arıkan, “Ünlülükte biraz sahtelik olacak. Herkese güleryüz göstereceksin; herkes seni sevecek. Herkese sarılıyor gibi yapacaksın ama hep bir mesafe koyacaksın” dedi.

Cuma gecelerinin “delilik diyarı gibi” programı

Dayı Şov, her Cuma akşamı saat 23.00’te GAİN’de canlı yayında ücretsiz olarak izlenebiliyor. Okan Bayülgen’den Hülya Avşar’a, Gülşen’den Fatih Ürek’e, Bade İşcil’den Gupse Özay’a bugüne kadar ağırladığı birbirinden “ünlü” ve renkli konuklarının yanı sıra Dayı, kendine has mizahı ve delikanlı talk şov tarzıyla da giderek daha büyük bir izleyici kitlesine erişiyor. Eğlenceli konukların ses getiren açıklamalarıyla bazen adeta bir “delilik diyarına” dönüşen programın tüm bölümleri istenildiği zaman GAİN Premium’da izlenebiliyor.

Editör: TE Bilisim