Kenan Evren'in yargılandığı gün en mutlu günü

Muharrem Erdemir'in haberi:
12 Eylül'ün mağdurlarından biri de oydu: Bülent Ersoy... Zira darbe rejimi, 12 Eylül 1980'den hemen sonra ona sahne ve ekran yasağı getirmiş, ünlü sanatçının seyircisi ve dinleyicisiyle buluşması engellenmişti... Sanatçı o yıllarda oturduğu yerden şarkı söyleyerek yasağı delmişti zira o zaman sahnede sayılmıyordu... Yıllar sonra Turgut Özal tarafından yasağı kaldırılınca yeniden doğmuş gibiydi... O günlerle ilgili olarak Bülent Ersoy şunları söyledi... 
BUGÜN ÇOK MUTLUYUM

"Bugün çok mutluyum... Beni kimse sinirlendiremez. Onlar şu anda mahkeme karşısındalar. Benim 8 yıl çektiklerim vardı. Adaletin yerini bulmasından dolayı çok mutluyum. Davaya müdahil olmayacağım. Şimdi onlar da yargılanıyorlar. Seneler sonra isimlerinin geçmesi, oraya gitmeleri gelmeleri falan değil, bu şartlarda isimlerinin telffuz etmesi dahi benim çekmiş olduğum o sekiz senelik azap ve ızdırap yıllarımın mutluluğa dönüşmesine nasip oldu. Çok mutluyum çok, kimse keyfimi bozamaz..."



ALLAH RAHMET EYLESİN, EKREM BORA ÇOK BÜYÜK SANATÇIYDI


Ersoy, ünlü sanatçı Ekrem Bora'nın ölümüyle ilgili olarak sorulan soruları da yanıtladı. "Bir insan büyük bir artist. Bu kadar iyi bir insandı. Başka türlü iyi bir insandı. Ailesine de başsağlığı diledim. Tüm sevenlerine de başsağlığı diliyorum. İşte, yaprak dökümü. Ebediyete nasıl olsa intikal edeceğiz, ama bugün ama yarın. Belki bu reklam da benim son yapıtım olur. Hayatı en güzel şekilde, en verimli şekilde topluma, insanlığa yararlı bir şekilde Hak Teâlâ'nın kaidelerine riayet ederek yaşayabilmek ve ruh tesliminde de saf ve temiz bir şekilde o en büyük yönetmene teslim olmak en güzel şey" diyen Diva, "Ne söyleyebiliriz ki... Karar, en büyük yönetmen tarafından verilmiş. Bizim yorum yapma hakkımız bile yok. O günaha girer çünkü. Allah rahmet eylesin, çok büyük ve çok önemli bir sanatçıydı kendisi" şeklinde konuştu.

BESMELE ÇEKİP SAĞ AYAĞIMI SAHNEYE ATINCA...

Pepsi reklamlarında Azra Akın ile birlikte rol alan Ersoy, Akın hakkında da şunları söyledi: "Çok iyi huylu bir çocuk. Çok küçük daha. Ama ruhumu açtı. Çalışma esnasında insanlar çok gergin olurlar. Ben hiçbir gerginliğini görmedim. Sabahın 9'una kadar sürdü. Ben zangoç gibi ayaktayım, onun uykusu geldi. Bu çocuk tabii. Ben Moskov gavuru gibi ayakta duruyordum. İyi çocuk ama. "Uyu kızım biraz, ben seni beklerim" dedim. Önemli bir markanın araştırmaları neticesi tercih edildim. Teklif edilmesi benim için önemliydi. Mutlu oldum, gurur verici bir olay. Azra beş adım atıyor ben bir adımı daha yeni atıyorum. En iyisini yapmalıydım. Bana bir görev verilmiş. Yıllarım var. En önemlisi, takdir makamı olan yüce halk var. En iyi şekilde oynamam gerekirdi o yüzden savaş verdim. Ekip "Bitti işimiz" diyene kadar görevimi yaptım"

BEN BİR ZORO'YUM

İş hayatından da bahseden Ersoy, "Biraz zor bir insanım ama işe başlayıncaya kadar zor hallerim. İş başlayana kadar fecahat. Besmele çekip sağ ayağımı sahneye attığım zaman hiçbir şekilde 'Yoruldum' demedim. Her zaman işimi fevkaladenin fevkinde yapmam gerektiğini bilirim. O yüzden karşımdaki insanları iş esnasında asla üzmem. Zoro'yum ben... Zorum, inanmadığım işe imzamı atmam" dedi.
BÜLENT ERSOY ŞARKILARIYLA BÜYÜDÜM

Azra Akın da Bülent Ersoy hakkında konuştu. Diva'yla çalışmasından dolayı çok heyecanlandığını dile getiren Akın, "Onun şarkılarını dinleyerek büyüdüm. O zamanların da güzel hatıraları vardır. İlk gördüğümde de çok heyecanlandım, onunla çalışıyor olmaktan gurur duydum. İnsan olarak da çok sevdim. Yanında yabancılık çekmedim. Benim için çok güzel bir hatıra olacak bu" diye konuştu.


12 EYLÜL VE BÜLENT ERSOY

12 Eylül darbesi sonrasında Haziran 1981'de diğer travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı aldı. 14 Nisan 1981'de Londra'da geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu; ancak 'pembe nüfus kağıdı' alması yıllar sonra, sahne yasağını da kaldıran dönemin başbakanı Turgut Özal'ın öncülüğünde çıkartılan bir kanun sayesinde oldu.

Bülent Ersoy yasaklı olduğu yıllarda çeşitli Avrupa ülkelerinden vatandaşlık teklifi aldı. 1989 yılında Adana'da verdiği bir konser sırasında bir seyirciden gelen "Çırpınırdı Karadeniz" adlı isteği okumadığı için kurşunlanarak bir böbreğini kaybetti.
Bülent Ersoy, Muharrem Erdemir'in sorularını yanıtladı. Diva Bülent Ersoy "Ay arkadaşlar bugün çok mutluyum, beni hiç kimse sinirlendiremez. İyi ki hatırlattın,12 eylülde bende yasaklıydım, o günler neler çektim, bir ben bir Allah bilyor. İyi oldu yargılansınlar, bir şeyler gün yüzüne çıksın, sevindim. Davaya müdahil olmayacağım. Şimdi onlarda yargılanıyorlar ve mutluyum.'' dedi.


Haber ve Fotoğraflar:
Muharrem Erdemir
Editör: TE Bilisim