İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 9 tutuklu sanık ile aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün'ün de aralarında olduğu 13 tutuksuz katıldı. Şarkıcı Cenk Eren de, mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi. Duruşmada ilk olarak sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Siyah takım elbise ile duruşmaya gelen Çağatay Ulusoy, mesleği sorulduğunda "Oyunculukla ilgileniyorum" dedi. Oyuncu Gizem Karaca ise "Okuyorum aynı zamanda oyuncuyum" ifadelerini kullandı. Yusuf Hasan Akgün de tiyatrocu olduğunu söyledi.




Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Şeref Deniz'in ifadesi alındı. Örgüt kurma ve yönetme suçlamasını kabul etmeyen Deniz, uyuşturucu satmadığını, eroin dışında her türlü uyuşturucuyu kullandığını söyledi.

Tutuklu sanık Necati Fidan, Şeref Deniz'in talimatıyla kimseye uyuşturucu satmadığını ifade ederek uyuşturucu kullandığını belirtti. Fidan, beraatini ve tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Emrah Akman, zaman zaman uyuşturucu alıp kullandığını ve Tarlabaşı'ndaki sokak satıcılarından aldığını ifade etti.

MAHKEMEDEN İLGİNÇ NOTLAR...

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de araya girerek uyuşturucu davalarında etkin pişmanlıktan yararlanılabileceğini hatırlatarak "Ne kadar doğru ifade verirseniz, davaya faydalı bilgiler verirseniz etkin pişmanlıktan yararlanabilirsiniz. Sokak satıcıları değil de tam isim verirseniz sizin faydanıza olur. Bunu bütün sanıklara söylüyorum" diye uyardı.

Daha sonra ifadesine devam eden Emrah Akman, "9 ayda sadece 2 kişiyle telefon görüşmem var. Uyuşturucu satıcısı olsaydım sayısız kişiyle görüşmem olurdu. Telefon görüşmelerimdeki leblebi, uyuşturucu haptır. Çizgi film ise kokaindir" dedi.

HAKİM: BABA, CENK EREN Mİ?

Tutuksuz sanıklardan Alp Parlar, "Örgüte üye olmadım. Örgüt faaliyetinde ya da bireysel olarak uyuşturucu satmadım. Sanıklardan sadece Erol Tutsak'ı tanırım. Cenk Eren'le (Yüksel Venedik) 2-2,5 yıl önce sosyal medya aracılığıyla tanıştık. Uyuşturucu amacıyla görüşmedik. Cenk Eren benden kokain istemedi. Kendisiyle uyuşturucu ile alakalı hiçbir ortamım olmadı" dedi.

Hakim Bülent Kınay ise sanık Parlar'a "Erol Tutsak'la bir telefon görüşmende, Tutsak sana 'Babadan haber var mı?' diye soruyor. Sen de 'kaburgası kırık' diyorsun. Ben bir araştırma yaptım. Görüşmenin yapıldığı tarihte Cenk Eren, go-kart yaparken kaburgasını kırmış.

Görüşmedeki baba, Cenk Eren mi?" diye sordu. Sanık Parlar ise 'baba' diye bahsettiği kişinin Cenk Eren olmadığını, patronu olduğunu söyledi.

İfade veren sanıklar Erol Tutsak ve Recep Onur Bayramoğlu da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istediler.

Duruşmaya 12.15'te 1 saat yemek arası verildi.  (Kaynak: Seda Kılıç / Akşam internet sitesi)
http://www.aksam.com.tr/guncel/unlulerin-davasi-basladi/haber-264726
Editör: TE Bilisim