Röportaj: Olcay Ünal SERT
- Yaz sezonunda yeni projeleriniz var mı?
Bu sezon kendi isteğimle televizyona ara verdim. Doğumdan sonra çok izin yapamadım. Yoruldum açıkçası. Birazda uykusuzluk olduğu için, her gün canlı yayın zor oluyordu o yüzden biraz ara verdim. Benim için iyi oldu, hem taşındım, hem Pars'la ilgilenebildim. 'Ebru Şallı ile Süper Bir Karın' DVD'sini yaptım. Pilates yapıyorum. Onun dışında yeni bir kitap geliyor. Pars'la Bebek Mamaları ve Çocuk Yemekleri kitabını hazırlıyorum.
ERSOY, KONUK OLSUN
- Birbirinden ünlü isimleri programınızda ağırladınız, özel istekleri oluyor mu?
Gülben Ergen, Hülya Avşar, Gülden Karaböcek, Yeşim Salkım hepsini ağırladım. Hoşlandıkları şeyleri hazırladım. Ne istersiniz diye tabi ki soruluyor ama garip bir şey isteyen olmadı. Bülent Ersoy'u hiç ağırlamadım. Onu ağırlamak isterim, özel istekleri olduğu için bayağı eğlenceli oluyormuş. Bir gün neden olmasın?
- Kendinize rakip olarak gördüğünüz kimse var mı?
Pilateste alternatif olduğunu sanmıyorum. Bir takım şeyler yapıyorlar ama insanların benimle pilatesi sevdiğini düşünüyorum. Bunu insanlar sevdiler, yaptılar ve faydalarını gördüler. Faydasını görmese, devam etmez. Kadınlarla güzel bir bağ oluştu aramda. Kimi kilo verdi, kimi depresyondan kurtuldu, sigarayı bırakanlar bile var. Boşanmaktan vazgeçip, evliliğini kurtaranlar oldu. Pilatesin çok faydaları var.
İSTEDİĞİM YERDEYİM
- Hayallerinizi gerçekleştirdiğinizi düşünüyor musunuz?
Çok şükür halimden memnunum. Güzel işler yaptım. Güzel bir aile kurdum. Kariyer olarak olmak istediğim yerdeyim. İnsanların beni sevdiğini görüyorum, bu güzel bir şey. Sevgi hiçbir şeyle satın alınamayan bir duygu. Yardımseverim. İnsanlara karşı, duyarlıyım. Bu özelliğimi de seviyorum. Zamanla 34 yaşında oldum. Zamanda gidiyor, daha bakalım neler gösterecek, o kadar da yolun sonunda değiliz.
- Örnek gösterilen ailelerdensiniz. Harun Tan ile aşkınız ilk günkü gibi mi?
Evet, çok güzel gidiyor. Hiçbir sıkıntı yok. Sağ olsun o da her zaman bana destek oluyor, gerek iş yaşamımda, gerekse özel yaşamımda. Bir insanın eşinin saygı duyması, hem işine hem kendisine mühim bir şey. İki tanede çocuk oldu. Beren 8,5 yaşında, Pars ise 1,5 yaşında.
ÜÇ GÜZEL KIZDIK
- Çocukken, kendinizi ünlü biri olarak hayal ediyor muydunuz?
Sanki ben biliyordum! Bizim ailede başka ünlü yok. Öyle manken de yok. Biz küçükken birileri bizi gördüğü vakit, 'Üç güzel kızdık'.  Sağ olsun annemde güzel bakardı bize, saçımızı, başımızı temiz pak tutardı. Bizimle ilgilenmekten hoşlanırdı. Birisi gördüğünde, koyu renk saçlı, renkli gözlü bir bendim. Gözlerim birden bire insanların dikkatini çekerdi. Bu kız ne olacak büyüdüğünde, nasıl bir kız olacak derlerdi. Herkes bana küçük 'Küçük Hülya Avşar' derdi.
- Güzelliğiniz için nelere dikkat ediyorsunuz?
Sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum. Dünyanın en pahalı, iyi kremlerini kullansanız bile iyi beslenmesseniz bir faydasını göremezsiniz. Bence içten giden destek cilt yapısı için daha önemli. Su tüketimi, yeşil çay tüketimi hepsi bir bütün. Kışın kuru kayısı, yazın taze kayısı günde 3, 4 tane mutlaka yerim. Cildin hem renk dengesini sağlıyor, hem de cildin daha parlak olmasını sağlıyor. Kiraz da çok yararlı. Meyve ve sebzelerden yararlanmak hoşuma gidiyor.
KİLOM NORMAL
- Zayıf olduğunuz için zaman zaman eleştiriler aldınız. Ne düşünüyorsunuz?
Ben kilomun ideal olduğunu düşünüyorum. 'Zayıf' kelimesi bana göre biraz negatif bir kelime. Görenler bazen üzülerek 'Ay çok zayıfmış' falan diyorlar, ama ben zayıf değilim. Belli ölçülerde bir insanım. Hiç aç kalmam. Az az, sık sık ama muhakkak yerim. Bir pilates hocasının 68 kilo olmasını beklemesinler. 
- İnternetle aranız nasıl?
Adıma açılan sahte profiller beni rahatsız ediyor. Benim sadece twitter hesabım var ve 'Ebru Şallı Tan' olarak. Bu konuda biraz muzdaripim. Sahtelerin biri kapanıyor diğeri açılıyor. Her ünlünün böyle bir sıkıntısı var. Beni Ebru Şallı Tan hesabımdan takip etsinler. Yemek, beslenme önerileri veriyorum. Pilatesle ilgili soruları cevaplıyorum. Twitter'ı seviyorum. Facebook'ta da varım ama çok aktif değilim.
HAMAMA GİTMEYİ SEVİYORUM
Hamama gitmeyi severim. Özellikle buhar banyosu ve Türk hamamını severim. Hamama ayda bir en kötü iki ayda bir muhakkak giderim. Beşiktaş'ta tarihi bir hamam var oraya gittim. Galatasaray ve Çemberlitaş hamamına gitmedim henüz, oraya da bir gün gitmek isterim. Şimdi spor salonlarında bile var, yoğun olduğumda oraya da gidiyorum.
KIVANÇ TÜRKİYE'NİN BRAD PITT'İ
Televizyon dizilerini izliyor musunuz?
Sadece bir dizi izliyorum. O da 'Kuzey ve Güney'. Harun'da onu izliyor. Kıvanç Tatlıtuğ gerçekten çok başarılı. Kendisini inanılmaz geliştirdi. İzlettiriyor gerçekten. Türkiye'nin Brad Pitt'i o. Spor yapıyor, kendine bakıyor. Güzel örnek oluyor.

Kaynak: OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM LIFE 
Editör: TE Bilisim