DENİZLİ’DE EDİZ HUN VE HÜLYA KOÇYİĞİT’Lİ FESTİVALE YOĞUN İLGİ

 Türk sinemasının efsane isimleri Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit, Denizli’de gerçekleştirilen Filiz Akın Alışveriş Festivali’nde sevenleriyle buluştu. İki gün süren festivalin açılışını Hun gerçekleştirirken, kapanış gününde ise 10 yıl sonra yeniden Denizli’ye giden Koçyiğit, Denizli halkı ile hasret giderdi.

Sinemamızın bir başka efsanesi Filiz Akın ile olan isim benzerliğiyle dikkat çeken Denizlili kadın girişimci Filiz Akın’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Hun ve Koçyiğit hayranlarına bol bol imza dağıtıp, sevenleriyle fotoğraf çektirdi.

Ediz Hun “Gece 22:30 ile sabah 7:00 arası deep freeze giriyorum”

Mevlana’dan, Platon’dan, Aşık Veysel’den bahseden Ediz Hun, hayata dair konuşarak, sevginin öneminden bahsetti. Hun “Şöhret geçicidir, önemli olan insan olabilmek” diyerek 1963 yılında başlayan sinema kariyerinden de bahsetti.  “Sizi dizilerde görmek istiyoruz” diyenlere de “”Sette çalışanlar robot gibi, çok kısa zaman aralığında, zor şartlar altında çalışıyorlar. Şartlar değişmedikçe dizilerde olmam çok zor” dedi.  76 yaşındaki efsane sanatçı “Nasıl bu kadar genç kalıyorsunuz? Formunuzun sırrı nedir?” sorularına da  “Gece 22:30 ile sabah 7:00 arası deep freeze giriyorum” esprisi ile cevap verdi.

Hülya Koçyiğit “Şahan, sinemadaki birçok şifreyi çözmüş bir isim”

Kapanış gününde sevenleriyle buluşan Hülya Koçyiğit “Denizli’nin tozu, bezi, kızı ve horozu meşhurmuş. Bugün burada çok güzel, zarif hanımefendiler var. Sizin nezdinizde bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Gelen sorulardan, Recep İvedik hakkındaki görüşlerini soranlara da Şahan Gökbakar’ı çok başarılı bulduğunu belirterek “Şahan, sinemadaki bir çok şifreyi çözmüş bir isim, kendisini tebrik ediyorum” dedi. 
Editör: TE Bilisim