Kitabı ve TV programı için araştırma yapmak için pek çok kez Türkiye’ye geldiğini anlatan Steven Raichlen, Planet Barbecue kitabındaki en sevdiği yemeklerden birinin Adana Kebap olduğunu söyledi.

Bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ikinci günü yine birbirinden özel konukları ağırladı. Et ve barbekü denildiğinde ilk akla gelen isim olan dünyanın en ünlü et uzmanlarından Amerikalı şef, yazar ve televizyon yıldızı Steven Raichlen, dünyanın öbür ucundan, ABD Miami’den “Etin Diyarı Adana”yı selamladı. Izgara üzerine otuzdan fazla kitabın yazarı olan, Japonya’dan Amerika’ya birçok ülkede televizyon şovları yayınlanan Raichlen, pek çok kez Türkiye’yi ziyaret ettiğinden bahsetti ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi.

“Planet Barbecue’de en sevdiğim yemeklerden biri de Adana Kebap”

Bu yıl 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne şahsen katılamadığı için üzgün olduğunu ancak dijital platform sayesinde yine lezzet severlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Raichlen, konuşmasına şöyle devam etti: “4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin onur konuğu olmak benim için büyük bir onur. Halkınızı, ülkenizi ve elbette müthiş yemeklerinizi çok seviyorum. Kitabım ve TV programım için araştırma yapmak amacıyla pek çok kez Türkiye’ye geldim. Planet Barbecue kitabımdaki en sevdiğim yemeklerden biri de mangalda Adana Kebap. Bana, “Dünyada hangi ülkenin mangalı daha iyidir” diye soruyorlar. Bu, “En sevdiğin çocuğun hangisi” diye sormak gibi bir şey. Ama Türkiye’nin mangal lezzetleri her zaman en sevdiklerim arasında yer alıyor. Türkiye dünyada da en çok sevilen ve mangalda pişen iki yemeğin ana vatanı. Bu yemekler tabii ki döner ve şiş kebap. Planet Barbecue kitabım için Türk mangalını araştırmak üzere pek çok kez bu güzel ülkeye geldim. Türkiye TV programlarımdaki ve yemek kitabım için bana hep ilham verdi.“

4. Adana Lezzet Festivali, 11 Ekim Pazar akşamı son bulacak. Festival severler, 4. Adana Lezzet Festivali’ni YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter kanalları üzerinden takip edilebilecek.

Editör: TE Bilisim