Çok sayıda ünlü ismin ölüm ve hastalık haberini duyurduğu için magazin dünyasında Felaket Tellalı olarak ünlenen Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’ın, Twitter hesabı hack’lendi. 2010 yılında açtığı ve mavi tık rozeti olan onaylı hesabından bugüne kadar 10 bin tweet atan ünlü şarkıcının, tüm tweet’lerini silen hackerlar, Akay’ın binlerce takipçisini de takipten çıkardılar ve hesaptan kendilerini "Siber Sanat Tim" olarak tanıttılar.


“SANAT CAMİASINDAN KİMSE ÖLMEYECEK”

Hesaba bakıldığında tüm tweet’leri bir program kullanılarak sildikleri anlaşılan hackerlar, “Felaket Tellali Onur Akay in tüm tweetlerini sildik ve takipcilerini erittik.. Sanatcilarimiz olmesin. Siber Sanat TİM uzun ömürler diler” notunu düştüler.
3. kez hacker'ların saldırısına uğrayan Onur Akay ‘ın, daha önce Twitter hesabını ele geçiren korsanların Sezen Aksu, Ahmet Özhan ve Devran Çağlar gibi isimlerin ölüm haberlerini paylaşması panik yaratmıştı.


INSTAGRAM’DAN DUYURDU!
Onur Akay ise hack'lendiğini Instagram hesabından duyurdu. Akay, “Hackerlar tarafından resmi Twitter hesabım çalındı ve bugüne kadar attığım 10 binden fazla olan tüm tweet’lerimi sildiler. Aynı zamanda takipçilerimi takipten çıkarıyorlar ve şifrem, tüm özel yazışmalarım 3. şahısların elinde bulunmaktadır. Özel hayat kapsamı içinde kalan bu yazılara müdahale etmeleri, tahrif etmeleri, benim adıma başkalarıyla yazışmaları, benim adıma paylaşım yapmaları ve kamuoyuna yayılması tehdidi kaçınılmazdır. Lütfen yazılanları dikkate almayın ve hesabımı geri vermezlerse şikâyetçi olacağım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim